Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 3

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g fazolí, 4 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 6 lžic slunečnicového oleje, 100 g bílého pečiva, 100 g choriza, 1 ks cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1 l drůbežího vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 750 g štiky

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvo...

Výborná cuketová pizza

Výborná cuketová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 malé cukety, 2 vejce, 10 dkg tvrdého sýra, sůl, 1 konzerva rajského protlaku, bazalka, oregáno, tymián, 15 dkg šunky, mozzarella, jarní cibulka, černé olivy, žampiony, rajčata, 10 dkg parmazánu

Cukety oloupeme (pokud máme větší, odstraníme i vnitřní semínka) a nastrouháme nahrubo. Dáme do čisté utěrky a pořádně vymačkáme šťávu. Pak přeložíme do mísy, přidáme 2 vejce a nastrouhaný sýr. Mírně osolíme a zamícháme. Směs rozprostřeme na plech...

Opékaná treska s paellou a šafránem

Opékaná treska s paellou a šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

90 ml olivového oleje, 200 g choriza, 3 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 300 g dlouhozrnné rýže, 1 l rybího vývaru, 1 lžíce másla, 300 g krevet, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 kg tresky, 1/2 lžičky šafránu

Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut. Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty. Poté přidáme rýži a pořádně zamích...

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vlašských ořechů, 200 g kešu ořechů, 200 g datlí, 100 ml Sirupu z Agáve, 2 citróny, 1 lžička vanilkové esence, 400 g malin, 200 g kokosového tuku

Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme je na prášek. Poté k nim přidáme datle a 3 lžíce vody a zase mixujeme. Výsledné těsto by mělo lepit. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozprostřeme ořechovou směs. Mixér pořádně umyje...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (pečeně), 2 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička sambaly (Sambal oelek), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku, Sambal Oelek a rozmačkaný stroužek česneku. Touto směsí přelijem...

Opékaný filet z lososa

Opékaný filet z lososa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g losos file s kůží, kousek másla, troška dýňového oleje Bohemia Olej, kapka balsamikového krému, špetka soli, špetka pepře

Filé z lososa očistíme od šupin, poté opláchneme a rozkrojíme na plátky. Kůži nařízneme a posypeme solí a pepřem. Na pánev dáme kousek másla, necháme rozpustit a vložíme lososa nejprve kůží dolů a opékáme 2 minuty, poté otočíme, okořeníme a nechám...

Salát s mangem a granátovým jablkem

Salát s mangem a granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks manga, 60 g granátového jablka, 50 g rukoly, 40 g polníčku, 2 lžíce pomerančové šťávy, 3 lžíce citronové šťávy, hrst arašídů nesolených, 3 lžíce makového oleje Bohemia olej, špetka soli, špetka mletého pepře

Mango oddělíme od pecky, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rukolu s polníčkem opláchneme a necháme okapat. Arašídy nakrájíme na menší kousky. Pomerančovou a citónovou šťávu smícháme s makovým olejem, osolíme a opepříme. Salát smícháme se zálivk...

Pečená kachna na zelí

Pečená kachna na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celá kachna (cca 1.8 kg), 2 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu, 1 kg kyselého zelí, 3 cibule, 3 jablka

Kachnu očistíme, omyjeme a zbavíme vnitřního tuku. Poté jí ze všech stran osolíme a okmínujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Jablka zbavená slupek nakrájíme na drobné kousky a zelí překrájíme. Na dno skleněného pekáče ...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Roštěnky se zeleninou od mé maminky

Roštěnky se zeleninou od mé maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 roštěnky, 10 dkg másla, 1 menší celer, 2 kedlubny, 1 cibule, 1/4 kg rajčat, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby, 2 lžičky hrubé mouky, 1 sklenka sladké smetany

Roštěnky na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zlehka naklepeme. Na másle zprudka opečeme po obou stranách. Přendáme na teplý talíř a na tuku, který zbyl, podusíme pokrájenou cibuli, roštěnky dáme zpět a za mírného podlévání dusíme doměkka. Př...

Čokoládový dort s banány

Čokoládový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 4-5 lžic oleje či Hery, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 500 ml šlehačky, 80 g cukru krupice, 30 g strouhané čokolády na vaření, 2-3 banány, 100 g čokoládové polevy, 20 dkg čokolády na vaření

Vejce, krupicový i vanilkový cukr pořádně vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhanou čokoládu na vaření - 20 dkg a olej a všechny přísady lehce smícháme. Pečeme v dortové formě, asi 40 minut při 150-160°C v předehřáté trou...

Dort Princezna

Dort Princezna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml rostlinného oleje, 100 ml vroucí vody, 900 ml smetany ke šlehání (dle potřeby se může přidat), 4 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 1 konzerva jahod, 4 lžíce ovocné marmelády, 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 lžíce agávového sirupu (kukuřičného sirupu, medu...), mandlové aroma, voda dle potřeby

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud není hmota hladká. Potom přidáme za stálého míchání olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný ...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Tuňákovo-okurkové sushi

Tuňákovo-okurkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa na sushi, 1 lžíce cukru moučka, trochu soli, 3 plátky mořské řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sójová omáčka na podávání

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme o...

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ústřice, 12 kousků brokolice, 16 listů špenátu, 100 ml smetany, 5 g koriandru, 30 g šalotky, 2 stroužky česneku, 400 g Kambala, Tempura mouka, sůl, pepř

Smetanu vyšleháme do husté konzistence, poté osolíme, opepříme, přidáme yuzu šťávu a nastrouhanou kůru z yuzu. Ústřici otevřeme, vyjmeme a vložíme do těstíčka z tempura mouky, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Na oleji usmažíme do zlatavé ba...

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Dragounský guláš

Dragounský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 2 cibule, 300 g bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, 50 g sádla, 80 g rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička majoránky, špetka soli, troška pepře

Bílé fazole si namočíme den předem na noc do studené vody. Druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu si nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli a osmahneme. Poté přidáme maso pokrájené na m...

Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků pomerančů, 500 g želírovacího cukru, 350 ml whisky, 250 ml pomerančového džusu (resp. dle potřeby)

Pomeranče použijeme chemicky neošetřené, jinak je nutné je důkladně omýt horkou vodou. Kůru z pomerančů nastrouháme najemno, asi ze dvou pomerančů nakrájíme škrabkou tenké proužky. Vymačkáme důkladně veškerou šťávu ze všech pomerančů. Měli bychom ...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Hovězí plněné vinnou klobásou

Hovězí plněné vinnou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg hovězího zadního masa, 30 dkg vinné klobásy, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 8 dkg slaniny, troška mletého pepře, 1 g soli

Maso opereme a osušíme. Nožem uděláme do masa otvor a dovnitř opatrně vložíme klobásu. Maso osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky a ze všech stran opečeme. Podlijeme trochou vody a pečeme do poloměkka. Pot...

Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně (očištěné), 2 lžíce červené kari pasty, 1/4 l kokosového mléka, hrst listů koriandru

Rozehřejte kastrol na střední teplotu. Přidejte dýni nakrájenou na kostky asi 1,5 x 1,5 cm a curry pastu. Opékejte dýni a pastu za stálého míchání asi 2 - 3 minuty. Jakmile se směs začne přichytávat na dno kastrolu přidáme kokosové mléko. Povaříme...

Makrely v exotické marinádě

Makrely v exotické marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 150 g ananasu, 1 chilli paprička, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 citrón, špetka soli, 150 ml olivového oleje

Makrely očistíme, odstřihneme ploutve, omyjeme a osušíme. Ananas rozmixujeme do misky, přidáme k němu hořčici, kečup, prolisovaný česnek a nasekanou chilli papričku. Dobře promícháme a osolíme. Marinádou potřeme ryby a necháme v chladu odležet do ...

Lososový špíz

Lososový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lfiletů z lososa, 3 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hořčice, špetka soli, troška pepře, troška majoránky, troška tymiánu, troška bazalky, 16 cherry rajčátek, 16 feferonek, 4 šalotky, 4 stroužky česneku

Připravíme si nejdříve marinádu: Citrónovou šťávu, olej, hořčici, sůl, pepř, majoránku, tymián a bazalku smícháme a do této marinády na 1 hodinu naložíme kousky lososa, velké tak akorát na napíchnutí na grilovací jehly. Po hodině napichujeme na gr...

stránka: