Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1328
kalorií
9.0g
cukrů
32.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. Mrkev pokrájíme na plátky a fazole na kousky.Přidáme k masu spolu s tymiánem a zalijeme je vývarem a vaříme dalších asi 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory a nahrubo je nastrouháme do mísy spolu se sýrem. Dále v misce smícháme smetanu a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Směs masa a zeleniny vložíme do formy a poté je potřeme směsí ze sýra a brambor. Zapékáme v předehřáté troubě 20 minut při 200°C.
Evík22. 07. 2013
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.