Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

1328 kalorií
9.0g cukrů
32.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. Mrkev pokrájíme na plátky a fazole na kousky.Přidáme k masu spolu s tymiánem a zalijeme je vývarem a vaříme dalších asi 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory a nahrubo je nastrouháme do mísy spolu se sýrem. Dále v misce smícháme smetanu a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Směs masa a zeleniny vložíme do formy a poté je potřeme směsí ze sýra a brambor. Zapékáme v předehřáté troubě 20 minut při 200°C.

přidejte na:
Chybí obrázek

22. 07. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Jehněčí maso se velmi těžko scháním, ale měla jsem štěstí.

04. 01. 2015, 08:58

Chybí obrázek
vyskúšala som a bolo to velmi chutné

28. 11. 2015, 13:44

Chybí obrázek
vyborná jahnacinka

18. 12. 2015, 16:24

Chybí obrázek
chutné, výborné

20. 12. 2015, 17:51

Chybí obrázek
určite to urobím

22. 12. 2015, 13:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.