Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. Mrkev pokrájíme na plátky a fazole na kousky.Přidáme k masu spolu s tymiánem a zalijeme je vývarem a vaříme dalších asi 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory a nahrubo je nastrouháme do mísy spolu se sýrem. Dále v misce smícháme smetanu a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Směs masa a zeleniny vložíme do formy a poté je potřeme směsí ze sýra a brambor. Zapékáme v předehřáté troubě 20 minut při 200°C.
Evík22. 07. 2013
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 04. 01. 2015, 08:58

majka 28. 11. 2015, 13:44

palino 18. 12. 2015, 16:24

hanka 20. 12. 2015, 17:51

Svetlana 22. 12. 2015, 13:37

dušanka 04. 09. 2019, 20:23

katka16031 15. 01. 2020, 20:07