Mandlový dort s kakaovým bešamelovým krémem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
18min

Celkový čas

1h 48min

Porce


Nutriční hodnoty

7608 kalorií
13.0g cukrů
473.0g tuků
149.0g bílkovin


Příprava

4 žloutky vyšleháme s 5 lžícemi moučkového cukru a 50 ml studené vody do pěny. Pomalu přimícháme sníh ze 4 bílků, 200 g prosáté mouky s 1/2 balíčkem kypřícího prášku a 100 g mandlí. Těsto vylijeme do vymazané a vymoučené 26 cm dortové formy. Pečeme při 180°C asi 18-19 minut. Rovnako upečeme ještě jednu piškotu a necháme je vychladnout. Vodorovně je rozkrojíme, pokapeme ovocnou šťávou a potřeme džemem.
Z hladké mouky a 125 g másla uvaříme světlou zápražku, zalijeme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Kaši vychladíme a postupně přidáváme k vyšlehanému máslu s cukrem. Nakonec do krému přidáme kakao a trošku rumové esence. Krémem naplníme dort, trochu krému necháme i na boky. Vrch polijeme čokoládou, necháme ztuhnout a ozdobíme dle své fantazie. Hotový odložíme do lednice a po ztuhnutí můžeme krájet.

přidejte na:
uschi3

10. 06. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

dušanka 28. 05. 2016, 19:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý dort

Svetlana 29. 08. 2016, 21:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyboorne

palino 13. 09. 2016, 18:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
mandlovu tortu som vyskúšala, chutila perfektne

majka 07. 08. 2017, 20:46

Přidat komentář