Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mandlový dort s kakaovým bešamelovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
18min 1h 48min
Nutriční hodnoty
7608 kalorií 13.0g cukrů 473.0g tuků 149.0g bílkovin

Příprava

4 žloutky vyšleháme s 5 lžícemi moučkového cukru a 50 ml studené vody do pěny. Pomalu přimícháme sníh ze 4 bílků, 200 g prosáté mouky s 1/2 balíčkem kypřícího prášku a 100 g mandlí. Těsto vylijeme do vymazané a vymoučené 26 cm dortové formy. Pečeme při 180°C asi 18-19 minut. Rovnako upečeme ještě jednu piškotu a necháme je vychladnout. Vodorovně je rozkrojíme, pokapeme ovocnou šťávou a potřeme džemem.
Z hladké mouky a 125 g másla uvaříme světlou zápražku, zalijeme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Kaši vychladíme a postupně přidáváme k vyšlehanému máslu s cukrem. Nakonec do krému přidáme kakao a trošku rumové esence. Krémem naplníme dort, trochu krému necháme i na boky. Vrch polijeme čokoládou, necháme ztuhnout a ozdobíme dle své fantazie. Hotový odložíme do lednice a po ztuhnutí můžeme krájet.


Přidat na Pinterest
uschi3

10. 06. 2011, Recept navštíven: 2766x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

28. 05. 2016, 19:08

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý dort

29. 08. 2016, 21:05

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyboorne

13. 09. 2016, 18:08

Přidat komentář

Facebook komentáře