Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krůtí kýta na tymiánu

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1h 50min
Nutriční hodnoty
92 kalorií 0.0g cukrů 1.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky.
Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme.
Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymiánu. Nemáme-li čerstvý, můžeme použít lžičku sušeného.
Na zeleninu dáme maso, vše podlijeme vodou a zakryté vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka bez zakrytí.
Měkké maso odložíme stranou do tepla a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku přendáme do hrnce na sporák a přivedeme k varu. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaříme.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborem.

Bulb Tip k receptu

Lehčí a dietnější omáčku připravíme tak, že zeleninu jen rozmixujeme a už nezahušťujeme moukou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

19. 10. 2011, Recept navštíven: 4315x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite ma to navodilo aby som to vyskušala

12. 11. 2015, 20:11

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné

14. 11. 2015, 14:48

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne vyzerajúci recept

16. 02. 2017, 19:56

Přidat komentář

Facebook komentáře