Krůtí kýta na tymiánu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky.
Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme.
Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymiánu. Nemáme-li čerstvý, můžeme použít lžičku sušeného.
Na zeleninu dáme maso, vše podlijeme vodou a zakryté vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka bez zakrytí.
Měkké maso odložíme stranou do tepla a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku přendáme do hrnce na sporák a přivedeme k varu. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaříme.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborem.
Tip k receptu
Lehčí a dietnější omáčku připravíme tak, že zeleninu jen rozmixujeme a už nezahušťujeme moukou.
Angel 66620. 10. 2011