Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu předehřejeme na 200°C. Do uzavíratelné zapékací mísy dáme na dno plátky slaniny, na ni osolené a opepřené plátky krkovice, které pokmínujeme a na to ještě na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. To pokryjeme opět slaninou, krkovičkou, pokmínujeme a vyložíme zase cibulí a česnekem. nahoru to ukončíme slaninou a zalijeme pivem. Dáme zakryté péci. Na konci pečení ještě přihodíme do šťávy šalotky, které se dají přikusovat k masu a pečeme odkryté, ať je slaninka křupavá. Jako přílohu jsem udělala domácí bramborové krokety.
Tip k receptu
Bramborové krokety si uděláte tak, že z bramborového těsta (já jsem měla v prášku), uděláte těsto, do kterého nakrájíte pažitku a kadeřavou petržel. Vymodelujete malé kuličky a fritujete.
Vera23. 05. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 25. 06. 2017, 15:32

hanka 02. 07. 2017, 19:41

palino 10. 11. 2019, 21:48

katka16031 25. 11. 2019, 20:09

majka 03. 02. 2020, 20:33
Dráža 18. 05. 2012, 20:38