Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na přípravu králíka potřebujeme: slaninu, olej, vývar, bobkové listy, nové koření, pepř celý, lžíci hladké mouky a sůl. Slaninovými proužky protkneme stehna, která pak nasolíme a potřeme olejem. Osmahneme na oleji a podlijeme vývarem s přidaným kořením. Pečeme zakryté při 170°C cca 2 hodiny. Stehna pak vyndáme a koření vyjmeme z výpeku, který pak zaprášíme moukou, aby zhoustl. Provaříme cca 15 minut.
Na přípravu zelí potřebujeme: cibuli, sádlo, 1 lžíci hladké mouky, kmín, cukr, ocet a sůl. Zelí povaříme s kmínem v trošce vody cca 30 minut. Mezitím si na jemno nakrájíme cibuli, kterou na sádle osmahneme do hněda. Zaprášíme moukou a restujeme, dokud nezhnědne i mouka. Tímto pak zelí zahustíme a povaříme ještě asi 5 minut.
Stehna na talíři polijeme zahuštěným výpekem a podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.
Tip k receptu
Můžeme dozdobit bylinkami. Já jsem dozdobila tymiánem.
Vera18. 05. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: vše dle receptu
Martin 07. 01. 2013, 13:34
Přidané ingredience: jablko
planeta 08. 06. 2014, 10:22