Šišky z mletého masa v zeleninové směsi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso smícháme s vejcem, strouhankou, trochou vody, solí, pepřem a kořením na mleté maso. Pořádně propracujeme, aby se vše dobře spojilo. Hotovou směs rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny uděláme placičku.
Sýr rozkrojíme na čtyři hranolky a každý hranolek zabalíme do připravených placiček tak, aby nám vznikly šišky a sýr byl dobře schovaný uvnitř.
Šišky naskládáme do pekáčku vymazaného olejem.
Oloupanou cibuli, rajčata i papriky nakrájíme na kousky a šišky zasypeme zeleninou.
Nakonec zalijeme zálivkou a dáme péci do trouby na 200°C asi na 40 minut.
Zálivka: dobře promícháme kečup se sojovou omáčkou a pivem.
Tip k receptu
Jako příloha se nejvíce hodí šťouchané brambory, třeba s pažitkou a osmaženou cibulkou.
Místo eidamu můžeme naplnit šišky Nivou.
23. 11. 2010