Panenka s ořechovou krustou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran.
Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo se žloutkem, strouhankou a ořechy s arašídy. Směs naneseme ze všech stran na maso a dobře ji přitiskneme.
Obalenou panenku vložíme zpět do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut dozlatova. Po upečení maso vyjmeme z pekáčku a udržujeme teplé.
Do výpeku vmícháme kompotované brusinky a povaříme je, pak přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme přejít varem. Maso nakrájíme na plátky, na talíři je polijeme brusinkovou omáčkou a ozdobíme petrželkou.
Tip k receptu
Jako příloha může být bramborová kaše.
20. 11. 2010