Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 74

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (řízky nebo 8 medailonků), 4 mrkve, 1 svazek libečku, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Maso naklepeme a rozpůlíme na dvě části (pokud jsme koupili již naporcované medailonky, stačí je jen naklepat). Nasolíme a napepříme a mezi dvě půlky pak vložíme pár listů libečku a část mrkve. Ovážeme nití nebo potravinářským provázkem a na másle...

Květákové karbanátky s parmazánem

Květákové karbanátky s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 střední mrkev, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 50-100 g parmazánu, hrst petrželky, 2 šálky polohrubé mouky na zahuštění, strouhanka na obalení, olej na osmažení

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličk...

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Salát s kuřecím masem

Salát s kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 balení zakysané smetany, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 konzerva hrášku, 1 cibule, 400 g kuřecího masa, špetka kari koření, špetka soli, špetka pepře

Necháme uvařit těstoviny, na pánvi osmažíme kostičky kuřecího masa, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, a dáme přiměřeně kari. Když je kuřecí maso již hotovo, zalijeme zakysanou smetanou, krátce promícháme a odstavíme. Do těstovin nasypeme hrášek a...

Domácí tortilly chips

Domácí tortilly chips

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortil (odpovídá 1 balení v obchodě), koření na pizzu, olej

Olej smícháme s pizza kořením (můžeme použít i jiné koření - např. na americké brambory) a připravíme potěr. Potřeme s ním tortilly a ty pak rozřežeme na trojúhelníčky (nejdříve na polovinu a pak na čtvrtiny atd.) Trojúhelníky pak rozložíme na peč...

Lenčiny sterilované okurky

Lenčiny sterilované okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg okurek, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 0,5 bobkového listu, 14 kuliček hořčičného semínka, 1 dcl octa

Okurky očistíme, opereme, naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 dcl octa, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžičku soli, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, kousek bobkového listu, 14 kuliček hořčičného semínka, dolijeme vodou. Zavíčkujem...

Rychlá jahodová marmeláda

Rychlá jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 800 g cukru krupice, 0,5 lžičky kyseliny citronové, 1 balení Pektogelu

Jahody očistíme, opereme, rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní přísady a dále vaříme 10 minut. Teplou marmeládu naplníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.

Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 bobkový list, 1 lžička mleté papriky (sladká nebo pálivá podle chuti), 20 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. Přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme. Přihodíme mletou papriku, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme pokl...

Rybí závitky

Rybí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílé veky, 1 cibule, 1 hrneček mléka, 150 g žampionů, 60 g másla, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy, 600 g rybího filé

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepř...

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g cukru krupice, 3 lžíce višňového likéru nebo džusu, 8 vajec, cukr moučka na posypání

Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády zamícháme 50g cukru krupice a višňový likér nebo džus. Vše dobře promícháme a odstavíme z ohně. V...

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s  kuřecím masem a bazalkou

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s kuřecím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2 kuřecí prsa, 2 kousky taveného sýru, 100-150 g gorgonzoly, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce bazalky, 500 g těstovin

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny si připravíme omáčku. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso na něm opečeme doměkka, přidáme tavený sýr, který...

Třešňový svítek

Třešňový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, lžíce oleje na vymazání plechu, miska třešní

V mléce rozmícháme vejce, přidáme cukr, špetku soli a mouku a vše prošleháme dohladka. Plech vytřeme olejem a dáme do trouby rozehřát. Na nahřátý plech nalijeme těsto a hned poklademe vypeckovanými třešněmi. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minu...

Tygrovaná jogurtovka

Tygrovaná jogurtovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 1 lžíce rumu, 1 hrneček mléka, 300 ml bílého jogurtu, špetka citronové kůry, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt, citronovou kůru. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme a střídavě nalijeme do formy...

Koprovka podle Ondřeje

Koprovka podle Ondřeje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 kg hovězí klížky, 1 cibule, 3 hřebíčky, 1 svazek kopru

Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibli...

Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 120 g mletého máku, 30 g čokolády, 100 g másla, 130 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení ovocné marmelády na potření

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáváme žloutky a dobře utřeme. Za stálé...

Filé v zelenině

Filé v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml oleje, 3 mrkve, 3 cibule, 200 ml rajčatového pyré, 1 bobkový list, 3 hřebíčky, kousek celé skořice, 200 ml rybího vývaru, 2 lžíce petrželky

Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku...

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 200 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (může být i zbytek uzeného masa z předešlého dne), 1 najemno nakrájená cibule, 1 sáček kyselého zelí (slitého a vyždímaného), 2 lžičky kmínu, 800 g brambor, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku (utřené), 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouhám...

Těstoviny s nivou a pórkem

Těstoviny s nivou a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 pórek, špetka soli , 2 lžíce olivového oleje, 200 g Nivy, troška bazalky, 215 g smetany

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji podusíme pórek nakrájený na kolečka. Když změkne, rozdrobíme nivu, okořeníme bazalkou a zalijeme smetanou. Povaříme, až se nám niva rozpustí. Hotovou omáčku nalijem...

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1/4 l mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 30 g másla, 3 lžíce cukru , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 žloutek, 200 g jahod, vejce na potření

Z mléka, pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do ještě vlažného pudinku zamícháme rum, máslo a žloutek. Listové těsto rozválíme a nakrájíme rádýlkem na čtverečky, na které rovnoměrně rozdělíme studený pudinkový krém. Jahody omyjeme, přepů...

Polévka z polníčku

Polévka z polníčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pórky, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 střední celer, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g polníčku, 100 g měkkého kozího sýru

Pórky nakrájíme na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme pórek a pět minut opékáme. Přidáme nudličky celeru, minutu opékáme, poté zalijeme vývarem, přivedeme k varu a necháme zeleninu změknout. Vsypeme polníček a rozmixujeme tyč...

Štrůdl s jarní zeleninou

Štrůdl s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g másla, 1 pórek nakrájený na kolečka, 4 jarní mrkvičky, 300 g špenátu (nejlépe baby špenát), 1 svazek petrželky , 300 g Lučiny, 2 vejce, 500 g listového těsta

Máslo rozpustíme na velké pánvi, přidáme na kolečka nakrájený pórek a pět minut opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a za dalších pět minut i špenát. Necháme zavadnout, vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme a necháme...

Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 200 g sendvičové šunky, 2 svazky jarní cibulky, troška sezamového semínka

Těsto rozválíme, poklademe šunkou a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou. Vše pevně zarolujeme jako roládu. Závin potřeme vodou a posypeme semínky. Těsto nakrájíme na 3 cm vysoké kotoučky. Kotoučky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a je...

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední kedlubny, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce Solamylu, 100 g šunky, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrneček mléka, 150 ml smetany, petrželka, 1 lžíce oleje

Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka. Na rozehřátém olejiosmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a s...

Tvarůžkový závin

Tvarůžkový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení olomouckých tvarůžků, 100 g anglické slaniny, 1 vejce na potření

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Rozválíme si listové těsto na plát a doprostřed plátu poklademe na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kousky nakrájené tvarůžky. Těsto z obou delších stran přeložíme do středu a kraje zmáčkeneme k sobě. Opat...

Pečené plněné pomeranče

Pečené plněné pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stejně velkých pomerančů, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 50 g cukru krupice, 3 bílky, cukr moučka na posypání, hrst mandlí na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do...

stránka: