Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2456 kalorií 0.0g cukrů 66.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

Ze všeho nejdříve si uvařime zelí. Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme. Je-li příliš hrubé, pokrájíme jej na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud zelí nezměkne.
Mezitím si na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou slaninku. Slaninu vytáhneme bokem na talíř, pomocí děrované lžíce a výpek zaprášíme moukou a vymícháme hladkou jíšku, kterou zamícháme do zelí. Zelí dochutíme, solí, cukrem a octem a zamícháme do něj slaninku. Necháme chvíli povařit a zelí je hotové.
Uzenou rolovanou plec spaříme ve vodě, poté vyjmeme, vymažeme si olejem pekáček a plec nakrájíme na asi centimetrové plátky, které rozprostřeme v pekáčku. Cibuli a česnek si nasekáme najemno a posypeme jimi plec. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150°C do zřervenání. Průběžně podléváme vodou.
Nakonec si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Slijeme vodu a vložíme máslo. Brambory s máslem pořádně zamícháme. Můžeme podávat. K tomuto jídlu se hodí kyselý okurek.


Přidat na Pinterest
Sonia005

03. 06. 2011, Recept navštíven: 6658x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře