Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2456 kalorií
0.0g cukrů
66.0g tuků
38.0g bílkovin


Příprava

Ze všeho nejdříve si uvařime zelí. Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme. Je-li příliš hrubé, pokrájíme jej na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud zelí nezměkne.
Mezitím si na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou slaninku. Slaninu vytáhneme bokem na talíř, pomocí děrované lžíce a výpek zaprášíme moukou a vymícháme hladkou jíšku, kterou zamícháme do zelí. Zelí dochutíme, solí, cukrem a octem a zamícháme do něj slaninku. Necháme chvíli povařit a zelí je hotové.
Uzenou rolovanou plec spaříme ve vodě, poté vyjmeme, vymažeme si olejem pekáček a plec nakrájíme na asi centimetrové plátky, které rozprostřeme v pekáčku. Cibuli a česnek si nasekáme najemno a posypeme jimi plec. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150°C do zřervenání. Průběžně podléváme vodou.
Nakonec si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Slijeme vodu a vložíme máslo. Brambory s máslem pořádně zamícháme. Můžeme podávat. K tomuto jídlu se hodí kyselý okurek.

přidejte na:
Sonia005

03. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář