Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 76

Jednoduchá krabí pomazánka

Jednoduchá krabí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší balení krabích tyčinek, 200 ml majonézy, špetka soli, špetka pepře, citronová šťáva dle chuti

Krabí tyčinky rozdrtíme v robotu, přidáme majonézu a dochutíme. Mažeme na plátky veky nebo chleba, ozdobíme paprikou, okurkou nebo rajčetem.

Tortelliny s brokolicovo - zeleninovou omáčkou pro nejmenší

Tortelliny s brokolicovo - zeleninovou omáčkou pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst tortellin, 150 g brokolice, 1 hrst sušené zeleniny, 1 hrneček mléka, 1 lžíce bazalky

Nejprve si uvaříme tortellini dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny, brokolici si rozebereme na malinké růžičky, omyjeme a v hrnci, zalité vodou dusíme. Jakmile začne být brokolice měkká, přisypeme sušenou zeleninu a bazalku a ješt...

Knedlíky naší Pavly

Knedlíky naší Pavly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 400 g syrových brambor, špetka soli

Chlebíčkovou veku /400 g / nakrájíme na kostičky, brambory najemno nastrouháme, smícháme dohromady a osolíme. Utvoříme kulaté knedlíky / z této dávky 8 ks /, dobře je zhňácáme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 l mléka, špetka soli, 5 cl rumu, 2 lžičky kypřícího prášku, 3 větší jablka, skořice, olej na smažení, cukr na doslazení, 6-8 květů bezinek, sáček čokoládové polevy

Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, kypřícího prášku a rumu vytvoříme řídké těstíčko. Z květenství bezinek ostříháme jen bílé kvítky a přidáme je do těsta. Nahřejeme si pánvičku s olejem a usmažíme postupně asi 10 palačinek. Jablka si oloupeme, ...

Teplá zeleninová příloha

Teplá zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce másla

Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, scedíme a na rozehřátém másle promícháme s kukuřicí. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k vařenému masu.

Jogurtový dort s vínem

Jogurtový dort s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 80 g cukru krupice, 1 vejce, 80 g másla, Krém: 400 g hroznového vína, 1 lžíce želatiny, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kter...

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 2 kg cukru krupice, 2 citróny, 60 g kyseliny citronové, 15 květů bezu černého

Vodu svaříme s cukrem. Květy černého bezu dáme do většího hrnce zalijeme cukrovou vodou, přidáme omyté na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme kyselinu citronovou a můžeme podávat. Sirup je dobrý při na...

Šištičky s vůní česneku a mateřídoušky

Šištičky s vůní česneku a mateřídoušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 vejce, 4 lžíce smetany, 3 lžíce strouhanky + trocha na obalení, 3 stroužky česneku, sůl, špetka pepře, asi 2 lžíce mateřídoušky, olej na smažení, hrst petrželky

Do masa vklepneme vejce, přidáme smetanu, strouhanku, sůl, pepř, utřený česnek a nakonec vmícháme nasekanou mateřídoušku. Ze směsi utvoříme šištičky, které lehce obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Usmažené šištičky o...

Salát po švýcarsku

Salát po švýcarsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvrdého sýra, 250 g šunky, 200 g višní, 2 řapíky celeru, 250 g vařených těstovin, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 1 žloutek, 50 g jader vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Ze sýra oloupeme kůrku a stejně jako šunku nakrájíme na menší kostičky. Višně opereme,zbavíme stopek a odpeckujeme. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Všechny pokrájené suroviny vložíme do větší salátové mísy, přidám...

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené rolované plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje na vymaštění pekáčku, 500 g kyselého zelí, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce octa, 2 lžíce másla, 500 g brambor

Ze všeho nejdříve si uvařime zelí. Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme. Je-li příliš hrubé, pokrájíme jej na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud zelí nezměkne. Mezitím si na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou slaninku. Slaninu...

Fazolová polévka od maminky

Fazolová polévka od maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrsti fazolí, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 klobásy, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky

Fazole si namočíme do kastrůlku nejlépe den dopředu. Vodu slijeme a napustíme novou, až jsou fazole ponořené (závisí také na tom, kolik chceme polévky). Vaříme, dokud fazole nezměknou. Než jsou fazole měkké, na suché pánvi si osmažíme na jemno n...

Jogurtová polévka s koprem

Jogurtová polévka s koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílého jogurtu, 3 dcl vody, 50 g šunky, 1 natvrdo uvařené vejce, 100 g okurky, hrst kopru, sůl

Jogurt rozmícháme se studenou vodou. Šunku, vejce uvařené natvrdo a očištěnou okurku bez semen nakrájíme na kostičky. Kopr nasekáme nadrobno a vše přidáme do rozmíchaného jogurtu, osolíme a promícháme. Podáváme vychlazené.

Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg meruněk, 1 kg cukru krystal, 2 l vody, 1 lžíce hřebíčku

Umyté meruňky rozpůlíme a pecky vyjmeme. Meruňky uložíme do umytých sklenic řezem dolů, do každé sklenice dáme i 2-3 pecky a 1-2 hřebíčky. Cukr ve vodě rozpustíme a vaříme asi 5 minut. Sirupem meruňky zalijeme, sklenice uzavřeme a dáme sterilizova...

Brynzová pomazánka II.

Brynzová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g tvarohu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 g bílého jogurtu, 1 hrst kopru

Tvaroh, brynzu, hořčici, bílý jogurt a kopr vyšleháme do hladké pomazánky. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Želé Ptačí mléko

Želé Ptačí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 40 g želatiny, 10 vajec, 1 šálek cukru krupice, 200 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g másla, 50 g strouhané čokolády

Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. ...

Bazalková majonéza

Bazalková majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce bílého vinného octa, 100 ml olivového oleje, 200 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička Dijonské hořčice, sůl, 2 stroužky česneku, 2 hrst bazalkových lístků

Limetkovou šťávu smícháme s octem. V jiné misce promícháme oba oleje. Prošleháme žloutky a hořčici a mírně osolíme. Po malých dávkách do šlehače přidáváme smíchané oleje, pak postupně vmícháme limetku s octem, utřený česnek a nakonec jemně nasekan...

Hlávkový svítek

Hlávkový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hlávkových salátů, 1 cibule, stroužek česneku, 1 konzerva Luncheon Meatu, 3 vejce, špetka muškátového květu

Hlávkové saláty omyjeme a umeleme spolu s cibulí. Podle chuti přidáme prolisovaný česnek, malou plechovku lunchmeatu, trochu strouhanky a 3 žloutky. Osolíme a ochutíme muškátovým květem. Nakonec jemně vmícháme sníh ze tří bílku. Hmotu dáme do zapé...

Vejce na hniličko s houbami

Vejce na hniličko s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hub dle vlastního výběru, 1 cibule, 3 lžíce másla, trocha citronové šťávy, 400 ml smetany, 4 vejce, svazek pažitky, sůl a pepř dle chuti

Čerstvé houby nejprve pečlivě očistíme a poté rozkrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, na němž pak opékáme cibuli s houbami po dobu 10 minut. Pokapeme citronovou šťávou, aby houb...

Kapřík z vodňanské fary

Kapřík z vodňanské fary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapra, sůl, 3 stroužky česneku, 100 g schwarzwvaldské uzené šunky nebo anglické slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, pepř

Kapra zbavíme velkých kostí a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme ho, lehce opepříme a necháme krátce odležet. Po chvíli potřeme rozetřeným česnekem. Zatím si v pekáčku nebo v pánvi, která může přijít do trouby, rozpustíme máslo a necháme na něm z...

Výborná směs s rýží

Výborná směs s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojového masa (kostky), 1 kuřecí prso, 1/4 papriky (od každé - žluté, červené, oranžové), 1 cibule, 1/4 hlávky bílého zelí, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, lžíce kari koření, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, kostička taveného sýra, lžíce grilovacího koření, olej, 1-2 lžíce Solamylu, 2 sáčky uvařené rýže (směs rýže s indiánskou rýží)

Sojové maso si uvaříme dle postupu na balíčku a během vaření si nakrájíme kuřecí prso na nudličky. Nakrájíme si cibuli a papriky na menší kostičky. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a česnek na plátky. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme vše...

Lilkovo-rajčatová omáčka pro nejmenší

Lilkovo-rajčatová omáčka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lilku, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce bazalky

Lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednotlivé kolečka mírně posolíme a necháme přibližně 10 minut takzvaně opotit. Poté suchým papírovým ubrouskem lilek osušíme. Na připravenou pánev si nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Lilek nakrájíme...

Kuřecí paprikáš

Kuřecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 větší cibule, 50 ml rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky , pár kapek sojové omáčky, 1 l mléka, 250 ml sladké smetany na vaření, špetka soli, špetka pepře, 3-4 lžíce hladké mouky

Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso, promícháme a orestujeme. Potom maso přikryjeme a ve vlastní šťávě dusíme doměkka. Dle potřeby podlijeme trochou vod...

Zapékané žampiony se smetanou

Zapékané žampiony se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 40 g slaniny, 500 g žampionů, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 150 ml zakysané smetany, 1 žloutek, 1 lžíce posekané pažitky, 1 lžíce másla

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme a oloupeme. Větší hlavičky rozpůlíme, menší necháme vcelku. Předehřejeme troubu na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). V kastrolu rozehřejeme olej a s...

Škvarková  pomazánka s okurkou

Škvarková pomazánka s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g škvarků, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 1 sterilovaná okurka

Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nadrobno nakrájená vejce a jemně nakrájenou cibuli. Ochutíme hořčicí a solí a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku. Podáváme namazané na chlebu. Můžeme ozdobit paprikou, rajčete...

Papriková polévka

Papriková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 červené masité papriky, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, pepř, 2 snítky tymiánu, 150 ml smetany, špetka cayenského pepře

Papriky rozčtvrtíme, jeden kousek odložíme na ozdobení a zbytek nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme papriky a nasekaný stroužek česneku, asi 2 minuty restujeme, pak zalijeme zeleninovým bu...

stránka: