Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lilkový gratin

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2064 kalorií 1.0g cukrů 98.0g tuků 126.0g bílkovin

Příprava

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit.
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce.
Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji.
Rajčata i s nálevem přidáme k cibuli do kastrůlku, přilijeme 250 ml vody, ve které jsme rozpustili masox, propláchnutou rýži a přivedeme k varu.
Rajčatovou rýži přendáme do pekáčku, vložíme na ni roládky. Navrch nasypeme mozzarellu i ovčí sýr, obojí nakrájené na malé kostičky.
Zapékáme v troubě při 200°C 35 - 40 minut.
Podáváme horké, posypané petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Dobrou chuť :-)!


Přidat na Pinterest
Trisha

20. 05. 2011, Recept navštíven: 2269x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

01. 11. 2015, 20:43

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

15. 10. 2016, 20:19

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý recept, po vyskúšaní odporúčam

05. 06. 2017, 10:19

Přidat komentář

Facebook komentáře