Lilkový gratin
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2064
kalorií
1.0g
cukrů
98.0g
tuků
126.0g
bílkovin
Příprava
Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit.
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce.
Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji.
Rajčata i s nálevem přidáme k cibuli do kastrůlku, přilijeme 250 ml vody, ve které jsme rozpustili masox, propláchnutou rýži a přivedeme k varu.
Rajčatovou rýži přendáme do pekáčku, vložíme na ni roládky. Navrch nasypeme mozzarellu i ovčí sýr, obojí nakrájené na malé kostičky.
Zapékáme v troubě při 200°C 35 - 40 minut.
Podáváme horké, posypané petrželkou.
Tip k receptu
Dobrou chuť :-)!
Trisha20. 05. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.