Lilkový gratin

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2064 kalorií
1.0g cukrů
98.0g tuků
126.0g bílkovin


Příprava

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit.
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce.
Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji.
Rajčata i s nálevem přidáme k cibuli do kastrůlku, přilijeme 250 ml vody, ve které jsme rozpustili masox, propláchnutou rýži a přivedeme k varu.
Rajčatovou rýži přendáme do pekáčku, vložíme na ni roládky. Navrch nasypeme mozzarellu i ovčí sýr, obojí nakrájené na malé kostičky.
Zapékáme v troubě při 200°C 35 - 40 minut.
Podáváme horké, posypané petrželkou.

Tip k receptu

Dobrou chuť :-)!

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam

01. 11. 2015, 20:43

Chybí obrázek
chutný recept

15. 10. 2016, 20:19

Chybí obrázek
zaujímavý recept, po vyskúšaní odporúčam

05. 06. 2017, 10:19

Chybí obrázek
recept som vyskúšala , vydaril sa

25. 08. 2017, 19:49

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.