Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lilkový gratin

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

2064 kalorií, 1.0g cukrů, 98.0g tuků, 126.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit.
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce.
Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji.
Rajčata i s nálevem přidáme k cibuli do kastrůlku, přilijeme 250 ml vody, ve které jsme rozpustili masox, propláchnutou rýži a přivedeme k varu.
Rajčatovou rýži přendáme do pekáčku, vložíme na ni roládky. Navrch nasypeme mozzarellu i ovčí sýr, obojí nakrájené na malé kostičky.
Zapékáme v troubě při 200°C 35 - 40 minut.
Podáváme horké, posypané petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Dobrou chuť :-)!

Trisha

20. 05. 2011, Recept navštíven: 2082x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lilkový gratin

Lilkový gratin

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Mleté maso osolí...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lilkový gratin Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

01. 11. 2015, 20:43

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

15. 10. 2016, 20:19

Přidat komentář

Facebook komentáře