Chybějící obrázek

Rizoto s houbovou míchanicí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1992 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. Tymián opereme a otrháme lístky. V dalším kastrolu rozehřejem druhou lžíci másla a opečeme na něm šalotku a česnek tak, aby trochu získaly barvu. Přidáme rýži (nevařenou) a za stálého míchání ji zesklovatíme. Nakonec vmícháme tymián.
Rýži podlijeme bílým vínem a tekutinu necháme vsáknout. Pomalu přiléváme vývar, vždy jen tak, aby byla rýže přikryta. Za časného míchání dusíme přibližně 20 minut. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
Parmazán nastrouháme, spolu s opečenými houbami vmícháme do rýže a prohřejeme. Výrazně osolíme a opepříme. Rizoto můžeme servírovat. Na talíři jej posypeme opraženými piniemi.

přidejte na:
Ellis

16. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
fajnove rizoto

hanka 25. 08. 2016, 20:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rizoto chuťovo dobre

dušanka 19. 01. 2017, 16:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšala som a bolo to velmi chutné

katka16031 08. 02. 2017, 11:24

Přidat komentář