Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rizoto s houbovou míchanicí

Rizoto s houbovou míchanicí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1992 kalorií 0.0g cukrů 37.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. Tymián opereme a otrháme lístky. V dalším kastrolu rozehřejem druhou lžíci másla a opečeme na něm šalotku a česnek tak, aby trochu získaly barvu. Přidáme rýži (nevařenou) a za stálého míchání ji zesklovatíme. Nakonec vmícháme tymián.
Rýži podlijeme bílým vínem a tekutinu necháme vsáknout. Pomalu přiléváme vývar, vždy jen tak, aby byla rýže přikryta. Za časného míchání dusíme přibližně 20 minut. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
Parmazán nastrouháme, spolu s opečenými houbami vmícháme do rýže a prohřejeme. Výrazně osolíme a opepříme. Rizoto můžeme servírovat. Na talíři jej posypeme opraženými piniemi.


Ellis

16. 05. 2011, Recept navštíven: 1675x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fajnove rizoto

25. 08. 2016, 20:07

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rizoto chuťovo dobre

19. 01. 2017, 16:18

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som a bolo to velmi chutné

08. 02. 2017, 11:24

Přidat komentář

Facebook komentáře