Chybí obrázek

Rizoto s houbovou míchanicí

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1992 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. Tymián opereme a otrháme lístky. V dalším kastrolu rozehřejem druhou lžíci másla a opečeme na něm šalotku a česnek tak, aby trochu získaly barvu. Přidáme rýži (nevařenou) a za stálého míchání ji zesklovatíme. Nakonec vmícháme tymián.
Rýži podlijeme bílým vínem a tekutinu necháme vsáknout. Pomalu přiléváme vývar, vždy jen tak, aby byla rýže přikryta. Za časného míchání dusíme přibližně 20 minut. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
Parmazán nastrouháme, spolu s opečenými houbami vmícháme do rýže a prohřejeme. Výrazně osolíme a opepříme. Rizoto můžeme servírovat. Na talíři jej posypeme opraženými piniemi.

přidejte na:
Chybí obrázek

16. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
fajnove rizoto

25. 08. 2016, 20:07

Chybí obrázek
rizoto chuťovo dobre

19. 01. 2017, 16:18

Chybí obrázek
vyskúšala som a bolo to velmi chutné

08. 02. 2017, 11:24

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.