Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Housky rozdrolíme v míse a zalejeme mlékem. Necháme chvíli odstat než se mléko vsákne do housek. Poté si dáme do větší mísy maso, vejce, majoránku, sůl, pepř, cibuli a nakonec housku. Vše dobře promícháme, jestliže nemáme směs dostatečně hustou, přidáme dle potřeby strouhanku. Poté si vykrojíme z omytých paprik stopku a vyčístíme od pecek. Papriky naplníme připravenou masovou směsí. A poklademe na vymazaný plech. Dáme péct do trouby na 170°C přibližně 45 minut. Papriky během pečení obracíme, aby se nám nepřipálily.
Mezitím co se nám plněné papriky pečou, uvaříme si rajskou omáčku. Do menšího kastrůlku si dáme rozehřát olej a nasypeme do něj mouku, usmažíme jíšku, kterou zalijeme požadovaným množstvím vody (záleží kolik omáčky chceme mít) a rajčatovým protlakem. Přidáme koření a vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku dosladíme dle naší chuti. Koření vyjmeme a můžeme servírovat.
18. 05. 2011
Ingredience
- 4 papriky
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- 2-3 hřebíčky
- 250 g hovězího mletého masa
- 250 g vepřového mletého masa
- 200 ml rajčatového protlaku
- 3 lžíce strouhanky
- Omáčka: 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru krupice
- špetka majoránky
- sůl a pepř dle chuti
- špetka soli
- 1 hrneček mléka
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- 2 bobkové listy
- 2 stroužky česneku