Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
624 kalorií 1.0g cukrů 31.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Housky rozdrolíme v míse a zalejeme mlékem. Necháme chvíli odstat než se mléko vsákne do housek. Poté si dáme do větší mísy maso, vejce, majoránku, sůl, pepř, cibuli a nakonec housku. Vše dobře promícháme, jestliže nemáme směs dostatečně hustou, přidáme dle potřeby strouhanku. Poté si vykrojíme z omytých paprik stopku a vyčístíme od pecek. Papriky naplníme připravenou masovou směsí. A poklademe na vymazaný plech. Dáme péct do trouby na 170°C přibližně 45 minut. Papriky během pečení obracíme, aby se nám nepřipálily.
Mezitím co se nám plněné papriky pečou, uvaříme si rajskou omáčku. Do menšího kastrůlku si dáme rozehřát olej a nasypeme do něj mouku, usmažíme jíšku, kterou zalijeme požadovaným množstvím vody (záleží kolik omáčky chceme mít) a rajčatovým protlakem. Přidáme koření a vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku dosladíme dle naší chuti. Koření vyjmeme a můžeme servírovat.


Přidat na Pinterest
Sonia005

18. 05. 2011, Recept navštíven: 20697x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
když už je omáčka skoro hotová, tak bych přidala do omáčky pro chuť špetku sušeného tymiánu
Přidané ingredience: tymián

29. 03. 2014, 09:57

Přidat komentář

Facebook komentáře