Rybí sekaná
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Omyté a osušené filé nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Rybí filé dvakrát umeleme na masovém strojku, přidáme namočené a vymačkané rohlíky, žloutek, polovinu zakysané smetany, důkladně promícháme a prošleháme. Lze přidat sekanou petrželku. Přisolíme, opepříme a dochutíme muškátovým květem. Troubu předehřejeme na 200°C.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony rozpůlíme, případně na čtvrtky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zvlášť na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a podusíme doměkka, osolíme a opepříme. Formu vymažeme máslem, přeložíme do něj polovinu mletého masa, na něj rozprostřeme cibuli s žampionama a pokrájená vejce. Zakryjeme druhou polovinou masa, přimáčkneme a uhladíme povrch. Potřeme zakysanou smetanou a pokapeme zbytkem másla. Pečeme přibližně 30 minut.
08. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka rybího koření
maruskaji 05. 03. 2013, 05:38