Zeleninová polévka po italsku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lahůdkové cibulky opereme a rozkrájíme na špalíčky dlouho asi 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přikryté dusíme na malém ohni pod bodem varu asi 10 minut. Rajčatový protlak zředíme trochou vývaru a vmícháme k podušené zelenině. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, zchladíme a oloupeme. Vybereme zrníčka a nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce se šunkou pokrájenou také na kostičky. Zalijeme vývarem, přikryjeme, uvedeme do varu, do polévky vhodíme těstoviny a povaříme asi 8 minut. Můžeme polévku ještě opepřit, ale již nesolíme, jelikož do ní budeme přidávat sýr. Hotovou polévku nalijeme do talířů a posypeme sýrem a bylinkami.
Ellis07. 06. 2011