Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zeleninová polévka po italsku

Zeleninová polévka po italsku

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
868 kalorií 11.0g cukrů 4.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lahůdkové cibulky opereme a rozkrájíme na špalíčky dlouho asi 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přikryté dusíme na malém ohni pod bodem varu asi 10 minut. Rajčatový protlak zředíme trochou vývaru a vmícháme k podušené zelenině. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, zchladíme a oloupeme. Vybereme zrníčka a nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce se šunkou pokrájenou také na kostičky. Zalijeme vývarem, přikryjeme, uvedeme do varu, do polévky vhodíme těstoviny a povaříme asi 8 minut. Můžeme polévku ještě opepřit, ale již nesolíme, jelikož do ní budeme přidávat sýr. Hotovou polévku nalijeme do talířů a posypeme sýrem a bylinkami.


Ellis

07. 06. 2011, Recept navštíven: 1427x


Přidat recenzi
Přidat komentář
palino
chutná zeleninová polevka

palino 11. 08. 2016, 21:23

Facebook komentáře