Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 50

Mišung

Mišung

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks kalamarů, čerstvé žampiony, sušená šunka, špetka soli, bobkový list, 2 hrnečky dlouhozrné rýže, 3 paprika-červenou, žlutou a zelenou, 2 měkká rajčata, příp. rajčata v plechovce, cibule, troška sladké papriky, olivový olej

Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očištění, tak je očistíme a to tak, že je pod tekoucí vodou propláchneme, oddělíme tahem hlavovou část s chapadly. Hlava se nejí, odkrojíme ji te...

Mřížkové koláče se špenátem

Mřížkové koláče se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení listového těsta, 1 balení špenátového protlaku, 250 g balkánského sýra, 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, špetka soli, troška mletého pepře, 2 vejce, 1 lžíce oleje

Na troše oleje osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme špenátový protlak a 2 - 3 minuty za stálého míchání podusíme. Obsahuje-li špenát moc vody, dusíme déle, než se voda vypaří. Výsledkem by měla být hustá "kaše". Přidáme jedno celé vejce, promícháme...

Muffinky pro mlsné pusinky

Muffinky pro mlsné pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 200 g uzeniny, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce, 1 červená paprika, kousek pórku, 150 ml zakysané smetany, 1 lžička koření na pizzu

Salám a papriku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme nadrobno. Všechno smícháme se syrovým vejcem, smetanou a kořením. Těsto rozpůlíme. Každou půlku rozválíme na obdélník asi 31 x 21 cm. Vykrojíme z něho šest kol...

Šunkové rolky

Šunkové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg šunky, 20 dkg uzeného sýra, 2 vejce, 5 lžic celozrnné mouky, 5 lžic strouhanky

Z vajíček umícháme vaječinu a naklademe ji na plátky šunky. Posypeme nastrouhaným sýrem, (pro zpestření můžeme přidat pažitku nebo petrželku), stočíme do ruličky a obalíme v klasickém trojobalu. Po stranách závitky sepneme párátkem, aby se nerozje...

Lívance

Lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1/4 l mléka, 20 g cukru krupice, 15 g droždí, špetka soli

Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru, lžíci mouky a necháme vykynout kvásek. Ovesné vločky, zbytek mouky a cukru dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a zbytek mléka a zaděláme lité těsto. Necháme asi 20 minut kynout a pot...

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vepřová žebra, 4 dcl Hoisin omáčky, 3 dcl včelího medu, 1 dcl sladké chilli omáčky, 1 lžička chilli koření, troška čerstvého zázvoru, 1 lžička čínského koření, 2,5 dcl sladového octu, pražená sezamová semínka

Žebírka naporcujeme a vložíme do pekáče. Na větší pánvi(nebo v hrnci) promícháme a zahřejeme Hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli, činské koření, sladový ocet a nastrouháme na jemno zázvor. V omáčce rukou dokonale obalíme žebí...

Litý koláč

Litý koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

TĚSTO: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, 1 vejce, NÁPLŇ: 2 polotučné tvarohy, 2 vejce, cukr podle chuti, 1 sáček vanilkového cukru, mléko podle potřeby

Smícháním uvedených surovin na těsto získáme řidší těsto. Na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem nalijeme 2/3 těsta, pokryjeme tvarohovou náplní a zalijeme zbytkem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.

Ptáčí mléko

Ptáčí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l mléka, 6 vajec, 15 dkg cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Do široké nádoby dáme vařit asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z bílkové pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce z obou stran asi 1 minutu...

Vinná polévka

Vinná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl červeného vína, 100 g másla, špetka šafránu, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžička skořice, 1 lžička zázvoru, 100 g strouhanky, 3 dcl neslaného vývaru, cukr krupice

Na pánvi orestujeme na másle strouhanku dozlatova. Zalijeme vínem, neslaným vývarem a vaříme. Postupně přidáme všechno koření a před dokončením podle chuti přisladíme.

Kaštanové kostky

Kaštanové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

440 g polohrubé mouky, 220 g cukru krupice, 110 ml rostlinného oleje, 220 ml vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, 2 smetany ke šlehání, 2 čokolády ledových kaštanů, 1 čokoláda Margot na ozdobení

Náplň: Na plotně svaříme šlehačku s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne. Těsto: Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu. Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme v...

Tyčky k čaji

Tyčky k čaji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce převařeného másla, 2 vejce, 20 g droždí (kvasnice), půl lžíce cukru moučka, sůl, 250 ml mléka, půl kila hladké mouky, vejce na potření

Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme. Vlijeme do mouky a zaděláme tuhé těsto. Těsto dáme na vál a z kousků vypracujeme asi 20 cm dlouhé tyčky ...

Piškotový pamls

Piškotový pamls

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce horké vody, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 75 g hladké mouky, 50 g Solamylu, špetka kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkové pudinkové prášky, ovoce podle chuti, 4 dcl vody, 4 dcl sirupu

Piškotové těsto: vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. Pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva a šlehéme zvolna. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymaštěný...

Sváteční špenátová roláda

Sváteční špenátová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, mletý barevný pepř, 150 g listového špenátu, 100 g anglické slaniny, grilovací koření, rostlinný olej

Kuře zbavíme kůže a vykostíme. Plát zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Ze špenátu odkrojíme stonky, spaříme a necháme okapat. Na plát masa rozložíme plátky slaniny, kterou poklademe listy špenátu. Maso pevně zavineme a ovážeme nití. Roládu potř...

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 0,5 kg škvarků, 2 lžíce rozehřátého sádla, 750 ml mléka

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme a na každé placičce nožem naznačíme mřížky. Trochu je potřeme rozpuštěným sádlem. Dáváme do horké trouby, když jsou shora upečené, obrátíme je na druhou stranu a ...

Mé fánky

Mé fánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 lžíce mléka, sůl, půl lžičky cukru moučka, 50 ml rumu, 2 pochoutkové smetany, rostlinný olej

Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát. Pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverečky, uprostřed přejedeme 3 až 4 krát radýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda). Klademe na savý ...

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Bezlepkové piškoty

Bezlepkové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru moučky, 6 lžic horké vody, 150 g bezlepkové mouky, 50 g Solamylu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíci olivového oleje

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se Solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. N...

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 4 Hermelíny, 50 g másla, pepř, 5 lžic nasekané petrželové nati

Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme. Podáváme posypané petrželkou

Chutná zeleninová příloha

Chutná zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 celer, 2 velké mrkve, 1 Lučina, sůl, muškátový ořech, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 červená cibule, olivový olej, 1 lžíce másla

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev, celer a uvaříme do měkka. Když mrkev s celerem změknou, přidáme na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, př...

Tvarůžek v hermelínu

Tvarůžek v hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 tvarůžek, lžíce kečupu, hladká mouka, 1 vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení

Hermelín si překrojíme a lžíci nebo nožem vydlabeme z jedné půlky sýr tak, aby nám vzniklo místo pro tvarůžek. Ten vložíme, potřeme kečupem, přiklopíme druhou půlkou hermelínu a obalíme v trojobalu. Nejprve zprudka a pak velice zvolna smažíme na o...

Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, houby nebo žampióny, 4 lžičky másla, špetka soli, špetka kmínu, chilli koření dle chuti, olej na smažení, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka na trojobal

Hermelíny si rozkrojíme, vydlabeme a naplníme směsí hub, které předem podusíme na másle s kmínem, solí a chilli kořením. Obě části sýru spojíme a podle potřeby zajistíme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Kakaový dortík

Kakaový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 100 g cukru na puding, 4 vejce, 1 lžíce horké čokolády v prášku, 500 ml mléka, 2 kakaové pudingové prášky, 2 lžíce másla nebo Hery, 2 lžičky rozpustné kávy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce skořice, 2 lžíce rumu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 čokolády na vaření

Z bílků ušleháme tuhý sníh, můžeme přidat lžíci studené vody. Postupně přidáváme krupicový cukr a ještě chvíli šleháme, až sníh hodně zhoustne. Potom zašleháme žloutky, můžeme přidat lžíci horké vody, a nakonec jen zlehka vmícháme polohrubou mouku...

stránka: