Ovocné piškotové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
TĚSTO: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s vodou a špetkou soli na tuhý sníh a postupně přidáváme polovinu krystalového cukru. Žloutky s druhou polovinou krystalového cukru a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Vařečkou opatrně přimícháme sníh a prosátou směs z mouky, škrobové moučky a prášku do pečiva. Zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme. Formu vložíme do střední části trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40-50 minut. Prvních 25-30 minut pečení troubu neotvíráme, jinak těsto klesne. Zda je těsto propečené, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do středu dortu. Vychladlý korpus necháme odpočívat 12-24 hodin.
NÁPLŇ: Uvaříme hustý pudink z mléka, cukru krupice a vanilkového pudinku. Necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, postupně přidáváme hustý pudink a vyšleháme. Máslo i pudink by měli mít stejnou (pokojovou) teplotu.
Korpus pomažeme krémem, obložíme ovocem (kompotovaným, čerstvým, mraženým) a zalijeme dortovým želé připraveným podle návodu.
linkinkatka17. 11. 2009