Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 46

Polévka z jedlých kaštanů

Polévka z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kaštanů, 1,2 l hovězího vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce másla, špetka soli

Kaštany zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut. Poté je oloupeme, zalijeme 0,5 dcl vývaru a dusíme cca hodinu na mírném ohni. Celek rozmixujeme, rozředíme zbytkem vývaru a smícháme s máslem a žloutky.

Kotlíková polévka s červeným vínem

Kotlíková polévka s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 100 g prorostlé slaniny, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 250 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 200 g mrkve, 2 papriky, 4 lžíce nasekané petrželky

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej se slaninou, za častého míchání osmahneme maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno a vývar. Oloupaný...

Zeleninová paštika tří chutí

Zeleninová paštika tří chutí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g červené řepy, 600 g pórku, 600 g mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 50 g parmazánu, 3 lžíce másla, 1 lžička citrónové kůry, muškátový ořech, máslo na vymazání formy, pepř, sůl, zázvor

Uvaříme zvlášť očištěný pórek, řepu a mrkev. Cibuli jemně nakrájíme, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme jemně posekaný česnek a osmažíme. Vejce promícháme s moukou, smetanou, rozpuštěným máslem, parmazánem a cibulí s česnekem. Hmotu rozdělíme...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l kyšky, 1 okurka, 2 rajčata, 2 červené řepy + listy z řepy, 1 svazek čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce uvařená natvrdo

Okurky, rajčata a řepu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nasekané listy z červené řepy, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek, zalijeme kyškou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Při podávání dáme do polévky půlku uvařeného vajíčka.

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Medailonky ve slaninovém kabátku

Medailonky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa, 200 g anglické slaniny, 1 dcl rostlinného olej, 1 lžičku pepře, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 konzervu brusinkové omáčky

Vepřové maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme. Okořeníme pepřem, kmínem a solí. Obalíme slaninou - tu upevníme např. kovovou jehlicí nebo omotáme nití (pokud nití, stačí 2x omotat a nevázat). Medailonky zprudka z obou stran opečeme do zl...

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků kuřecích prsou (můžeme nahradit i kotletami či jiným masem), 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 3 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, koření dle chuti, strouhanka, olej

Maso naložíme do připravené jogurtové marinády. Tu umícháme z jogurtu, vajec, česneku, soli a koření dle chuti (např. grilovací směs). Necháme uležet v marinádě nejlépe do druhého dne. Když řízek vyndáme, obalíme ho ve strouhance a smažíme klasick...

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks hlávkového salátu, 4 vejce, 150 g polotučného tvarohu, Zálivka vinegret: 0,5 l oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička hořčice, 0,5 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Zálivka vinegret: Do oleje přidáme česnek utřený se solí, worcester, vinný ocet, pepř a hořčici a důkladně promícháme. Očištěný hlávkový salát natrháme na větší kusy, přidáme nakrájená natvrdo uvařená vejce, posypeme tvarohem, zalijeme zálivkou...

Ovocný salát s majonézou

Ovocný salát s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 švestky, 2 jablka, 2 banány, 2 hrušky, 1 pomeranč, 1 dl majonézy, 250 ml koňaku, 1 lžička cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička muškátového oříšku, špetka pepře

Švestky překrojíme na půl a vypeckujeme. Z jablek a hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme na osminky. Banány nakrájíme na kolečka, pomeranče rozebereme na měsíčky a odstraníme pecky. Jablka, hrušky a banány zakápneme citrónovou šťávou, majonézu prom...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Musakka s dýní Hokkaidó

Musakka s dýní Hokkaidó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 300 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 800 g dýně hokkaidó, 6 rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 2 cibuli, 5 stroužků česneku, trošku tymiánu, trošku bazalky, trošku majoránky, špetku soli, špetku pepře, 2 vejce, 100 g bílého jogurtu, 150 ml vepřového bujónu

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a ne...

Kuře na černo

Kuře na černo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 8 sušených švestek, 50 g rozinek, 1 bobkový list, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promíc...

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých kaštanů (nasekaných nožem), 100 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g najemno nakrájené cibule, 20 g česneku, 50 g cukru krupice, 50 g lesního ovoce, 1 l zeleninového bujónu, sůl, pepř

Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli, česnek, cukr, nasekané kaštany a lesní ovoce. Potom přidáme mouku a zahustíme. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 30 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr rozmixujme (na jemno, případně necháme v...

Štědrák

Štědrák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 80 g Hery, 210 g cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , 2 vejce, hrst mandlových lupínků, 120 g máku, 150 g vlašských ořechů, 200 g jemného tvarohu, 150 g švestkových povidel, 1/2 lžičky mleté skořice, 5 lžic rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžičku citrónové kůry, 1 lžíci cukru moučky

Do nádoby pekárny vlijeme mléko. Přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, 70 g cukru, sůl, mouku a droždí. Zapneme program na propracování a kynutí těsta. Dále si připravíme náplně. Ořechová: ořechy umeleme, přidáme 60 g cukru a trochu mléka. Dáme na v...

Kufty

Kufty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 hrst petrželky, 5 lžic strouhanky, špetku soli, špetku pepře

Mleté maso osolíme, opepříme a vymícháme s vejcem na hustou směs. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekanou petrželku. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme válečky, které napíchneme na špejli, dáme do ...

Šunkové rolky s chřestem

Šunkové rolky s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg šunky, 15 nakládaných chřestů, 6 uvařených vajec natvrdo, 1 cibuli, 1 lžíci majonézy, špetka špetka pepř, špetka špetka sůl

Chřest necháme okapat a překrojíme na polovinu. Jemně nasekanou cibuli promícháme s jemně nasekanými vařenými vejci, majonézou a dochutíme solí a pepřem.Šunku nakrájíme na 15 plátků. Na každý plátek natřeme vaječnou hmotu, položíme chřest, svineme...

Patates sto fourno

Patates sto fourno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 citrón, 100 ml vody, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 2 lžičky rozmarýnu

Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu a olej. Přidáme sůl, rozmarýn a promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme a přimícháme do připravené směsi. Dáme do pekáčku a pečeme přibližně hodinu v předehřáté troubě.

Bíla sýrová polévka

Bíla sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibuli, 50 g másla, 1 kostku masoxu, 600 ml vody, 100 g taveného sýru

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do zlata. Přidáme nakrájenou kostku masoxu, tavený sýr, přilijeme vodu a necháme povařit, až se sýr zcela rozpustí.

Slané pusinky

Slané pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených brambor, 35 g másla, 2 žloutky, 1 vejce, špetku soli, 50 g strouhaného parmazánu

Utřeme máslo, přidáme prolisované uvařené brambory, žloutek, vejce, sůl a parmezán. Plech potřeme máslem a posypeme moukou. Směsí naplníme sáček a nastříkáme pusinky nebo jiné tvary na plech. Potřeme žloutkem a pečeme cca 20 min.

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

Steak na whisky

Steak na whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 lžic olivového oleje

Maso lehce naklepeme, opepříme, zakápneme lžící whisky, 2 lžícemi oleje a necháme odležet. Poté ho opečeme z obou stran na pánvi na oleji. Tuk z pánve slijeme, nalijeme do pánve 50 ml whisky a šlehačku. Podle chuti osolíme, opepříme a krátce povař...

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žebírek, 100 ml kečupu, 70 ml olivového oleje, 4 lžíce medu, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce vinného octa, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička drceného koriandru, 1 cibule, špetka chilli koření

Vepřová žebírka nakrájíme na kousky. V míse smícháme kečup, olivový olej, med, sojovou omáčku, lžičku vinného octa, namletou cibuli, prolisované stroužky česneku, drcený pepř, odcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promícháme, do mar...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

stránka: