Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 49

Mrkvové kuličky

Mrkvové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g jemně strouhané mrkve, 120 g cukru krystal, 1/2 citrónu

Mrkev, cukr, šťávu a strouhanou kůru z půlky citronu za stálého míchání vaříme do husta. Necháme vychladnout a děláme kuličky s průměrem 2 cm, obalujeme je v krystalovém cukru a vkládáme do papírových košíčků.

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Pikantní uzeninová jehla

Pikantní uzeninová jehla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs uzenin (párky, točený, slanina,...), 1 cibule, 2 papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 50 ml kečupu, 50 ml sojové omáčky, hořčice

Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme omáčkou z oleje, kečupu, sojové omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme omáčkou.

Utopenci s okurkou

Utopenci s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks špekáčků, 2 sterilované okurky, 200 g cibule, 2,5 dcl vody, 1 dcl 8% octa, pepř, sůl

Svaříme a vychladíme nálev, který jsme si připravili z vody, octu, soli a pepře. Špekáčky oloupeme a rozkrájíme podélně na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostičky nakrájenými okurkami. Zalijeme nálevem a nechá...

Středomořská treska

Středomořská treska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky (asi 200 g), 400 g nakrájených rajčat z konzervy, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce pernodu, 1 lžíce kaparů, 60 g černých oliv bez pecek, 150 ml bílého suchého vína, 1 bobkový list, 1/4 lžičky celého černého pepře, tenký proužek citrónové kůry, snítky petrželky na ozdobu

Nakrájená rajčata, česnek, protlak, pernod, kapary a olivy dáme do hrnce. Podle chuti osolíme a opepříme a pomalu zahříváme. Zatím dáme do hluboké pánve rybí maso a podlijeme je vínem. Přidáme bobkový list, celý pepř a citrónovou kůru a tekutinu p...

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových řízků, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, chilli koření, olej, 1 sterilovaná paprika, 3 čerstvé slovenské zelené papriky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené paprik...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Vepřová panenka v ovesné krustě

Vepřová panenka v ovesné krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 lžíce meruňkového džemu, 50 g strouhanky, 50 g ovesných vloček, 3 snítky tymiánu, 1 lžíce olivového oleje, sůl na dochucení

Vepřovou panenku opláchneme, rozkrájíme na 4 porce, osolíme a potřeme ze všech stran meruňkovým džemem. Smícháme strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalíme vepřové. Přemístíme do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečeme ...

Vánoční likér

Vánoční likér

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mandlového pudingového prášku, 2 konzerva kondenzovaného mléka(Salko), 0,5 l plnotučného mléka, 500 ml rumu

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. K...

Losos se smetanou

Losos se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lososa bez kůže, 1/2 citrónu, 1 cibule, svazek pažitky, 300 g těstovin, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml vývaru, 200 ml smetany, troška pepře

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokapeme ho vymačkanou citrónovou šťávou. Oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Pažitku omyjeme, osušíme a rovněž posekáme nadrobno. Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Olej zahřejeme v hrnci a podusíme na...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 1 lžička octa, tymián, 2 sterilované okurky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce nasekané petrželky, vývar

Kotlety nařízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Přebytečný olej z pánve slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přilijeme víno, ocet a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem, p...

Silvestrovské kotlety

Silvestrovské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 100 g žampionů, rostlinný olej, máslo, hladká mouka, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, petrželová nať, sladká paprika, 4 plátky sýra

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, zasypeme moukou a necháme přismahnout....

Vepřové kotlety na šlehačce

Vepřové kotlety na šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 250 ml smetany ke šlehání, 2 cibule, sůl, pepř, strouhaný sýr, kousek másla

Pekáček vymažeme máslem a dno pokryjeme nakrájenou cibulí. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a vše zalijeme šlehačkou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby.

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g Hery, 2 vejce, 1 kg jablek, 1 balení dětských piškotů, cukr krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky, 750 ml mléka

Z mouky, Hery a jednoho vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Těsto rodělíme na dva díly a na vymazaný pech vyválíme jeden díl těsta. Na něj rovnoměrně navrstvíme piškoty a nastrouhaná jablka...

Rovešťanské žabky

Rovešťanské žabky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krupice

Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút. Ja som si pomohla a cesto za mňa urobila DP. Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme malé kolieska a z nich vytvarujeme buchtičky. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do predhriatej trúb...

Hermelínová hruška

Hermelínová hruška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hrušky, 2 plátky Hermelínu, 2 lžíce brusinek

Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i...

Plněný koláčový dort

Plněný koláčový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec (4 na těsto, 4 na náplň), 300 g cukru krupice na těsto, 4 lžíce horké vody, 5 vrchovatých lžiček jemně mleté zrnkové kávy, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu s vyšším okrajem, čokoládová poleva, 150 g cukru moučka na náplň, 2 sáčky vanilkového cukru na náplń, 200 g másla na náplň, 100 g strouhaných vlašských ořechů

Těsto: žloutky s cukrem ušleháme, postupně přidáme horkou vodu, po lžičkách zašleháme kávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Plech vymastíme, vysypeme strouhankou, těsto urovnáme a upečeme (horkovzdušná trouba cca 150-160 °C...

Kuřecí stehna v sezamu

Kuřecí stehna v sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 lžíce másla, 4 lžíce sojové omáčky, 6 lžic bílého vína, 1 lžičku francouzské hořčice, 100 g sezamu, 1 lžičku sušeného estragonu

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a estragon. Marinádou stehna ze všech stran potřeme a necháme ji asi 2 hodiny působit. Stehna poklademe kůží nahoru na rošt. Pečeme v pře...

Čínské placičky

Čínské placičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 silnější kuřecí stehenní řízky, 3 vejce, 1 cibuli, 4 lžíce Solamylu, sůl, 1 lžičku grilovacího koření, 8 lžic slunečnicového oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžíci Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme 4 lžíce oleje a ostatní přísady. Dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet v chladu. Potom tvoříme na pánev malé placičky (jako lívanečky) a smažíme na olej...

Velikonoční beránek s majonézou

Velikonoční beránek s majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 150 g cukru krupice, 250 g majonézy, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžičku citrónové kůry, 2-4 lžíce cukru moučky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci rumu

Majonézu vymícháme s cukrem, přidáme mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem a kůrou. Vše vymícháme do hladka a těsto vlijeme do připravené formy. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme pozvolna, dokud povrch nezezlátne. Pro jistotu...

Letní tvarohová bomba

Letní tvarohová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 1/2 bílého jogurtu, 2 hrsti krystalové želatiny, 200 ml šťávy z ovocného kompotu, 2-3 lžičky medu, ovoce a rozinky, cukr krupice

Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, cukr a umícháme do jednolité hmoty. Přidáme na malé kousky pokrájené ovoce a rozinky. Na vlažnou plotýnku dáme hrnec s kompotovou šťávou a vsypeme želatinu. Pomalu ji rozpustíme a mícháme. Teplou rozpuštěnou žel...

Pirohy s bramborovou nádivkou

Pirohy s bramborovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 200 g uvařených brambor, 1 cibule, 100 g tvrdého tvarohu, 4 lžíce zakysané smetany, rostlinný olej, pepř, 1 lžička mleté papriky

Z mouky vejce a špetky soli vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrájíme z něj kolečka. Cibuli nahrubo nastrouháme a osmahneme na oleji dozlatova. Potom na ni rozmačkáme brambory, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na kolečko těsta dáme vždy ...

Kaštanové košíčky

Kaštanové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 balení ledových kaštanů, 120 g ztuženého 100% tuku, 60 g ztuženého 100% tuku, NÁPLŇ: 100 g vlašských ořechů, 70 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 50 ml rumu, 1 lžíce mléka, hrst mandlových lupínků na ozdobu

Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, moučkový cukr, tuk, rum, vanilkový cukr a mléko také povaříme ve vodní lázni, až se vše spojí. Pak náplň odst...

Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 kyselé sleďě, 1cibule, 200 g uvařené červené řepy, 2,5 dcl vody, 2 lžíce oleje, ocet, troška cukru, 200 g kyselého zelí, špetka soli, troška mletého pepře

Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené sledě, odkapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme. Řepu nakrájíme na kostky a promícháme s olejem. Zálivku vyšleháme z octa, vody, cukru a soli. Nalijeme na salát a necháme odst...

stránka: