Lehký ovocný dortík
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Suroviny na těsto postupně vyšleháme a pak nalejeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme.
Náplň: Jogurt smícháme s džusem, citrónovou šťávou a cukrem. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem do tuha. Želatinu namočíme na 5 minut do vody, pak lehce vymačkáme a pomalu rozpustíme na sporáku. Trochu jogurtové směsi rozmícháme se želatinou a poté přimícháme zpět do zbylé jogurtové náplně. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a odložíme na chvíli do lednice.
První polovinu korpusu dáme na podnos o opět přiložíme očištěný bok formy. Nalejeme náplň, přikryjeme druhou půlkou korpusu, pomažeme důkladně marmeládou, poklademe ovocem a zalejeme želatinou.
Tip k receptu
Dortík necháme uležet a vychladit nejlépe do druhého dne.
linkinkatka17. 11. 2009
Ingredience
- TĚSTO: 4 vejce
- 130 g cukru krupice
- 130 g změklého másla
- 160 g hladké mouky
- 250 g bílého jogurtu
- 75 g cukru moučka
- 150 ml jablečného džusu
- 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)
- vymačkaná šťáva z 1 citrónu
- ovocná marmeláda
- špetka soli
- ovoce dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 ztužovač šlehačky
- NÁPLŇ: 8 plátků želatiny