Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 54

Rychlé a dobré tiramisu

Rychlé a dobré tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Pomazánková másla, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 vanilkový cukr, cukr moučku dle chuti, 1-2 balení piškotů dětských, 1 lžíce mleté kávy, 150 ml vody, 2 lžíce kakaa

Kávu zalijeme horkou vodou a postupně do ní namáčíme piškoty, které pokládáme do pekáčku nebo misky. Pomazánková másla, smetanu ke šlehání (šlehačku), vanilkový cukr a cukr dle chuti důkladně promícháme a rozetřeme na piškoty. Opakujeme, dokud ned...

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukety, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 3 velké cibule, 10 feferonek, 2 konzervy Vepřové ve vlastní šťávě , sůl, pepř

Maso orestujeme na velké pánvi. Cukety, cibule oloupeme a papriky, feferonky zbavíme jader. Cukety, papriky, rajčata, cibule a feferonky pomeleme na masovém strojku. Zeleninovou směs a Deko přidáme k masu a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakon...

Cikánské topinky

Cikánské topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílou veku, rostlinný olej na smažení, 4 kousky smetanového sýru se šunkou nebo uzeným, 4 stroužky česneku, 1 křen

Veku (může být i chléb) nakrájíme na plátky a osmažíme na malém množství oleje. Potřeme česnekem, rozetřeme sýr a posypeme nastrouhaným křenem.

Bramborový tatar

Bramborový tatar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 1 velkou cibuli, pepř, sůl, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička polotučné hořčice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Celé brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, necháme okapat, oloupeme a nastrouháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, mletý kmín, hořčici, kečup, sojovou omáčku, Worcesterovou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně ...

Vynikající čokoládový dort

Vynikající čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 3 žloutky, 250 g čokolády na vaření, 150 g másla, 120 g piškotů dětských

Mléko, Solamyl, žloutky za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až začne vzniklý krém pobublávat. Necháme ho vychladnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu s máslem, které jsme předtím vyšlehali. Tuto hmotu přidáme ke žloutkovému krému a vše dobře p...

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g máku, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g másla, 100 g švestkových povidel, 100 g švestek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, strouhanku na vysypání

Mouku společně s kypřícím práškem nasypeme do mísy. Přidáme krupicový cukr, pomletý mák, 1 celé vejce, 1 žloutek a dobře promícháme. Máslo nejprve rozpustíme a poté vmícháme do těsta. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, proto postupně přidáváme...

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky dušené šunky (Bohemia), 50 g Eidamu, 50 g Nivy, 2 cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička grilovacího koření, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme grilovacím kořením a pepřem jen z jedné strany. Stranu, kterou jsme okořenili, potřeme plnotučnou hořčicí. Na potřenou stranu položíme plátek šunky. Na kraj pl...

Ďábelská žebírka

Ďábelská žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřových žebírek, 120 g meruňkové marmelády, 100 ml meruňkového džusu, 1 lžíce polotučné hořčice, 6 lžic Worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, pepř, sůl

Z meruňkové marmelády, džusu, rozetřeného česneku, Worcesterské (Worcesterové) omáčky, hořčice, citrónové šťávy, mletého zázvoru si připravíme marinádu. Vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Žebra nakrájíme na větší kusy a na 24 ho...

Pstruh s mandlovými lupínky

Pstruh s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce petrželové natě, sůl, 2 lžíce másla, 100 g mandlí

Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naplníme petrželovou natí. Mandle si nakrájíme na lupínky a osmahneme na rozpáleném másle. Když jsou mandle opražené, přidáme pstruhy a smažíme z obou stran, dokud maso nezměkne.

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Tvarohový dort

Tvarohový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg tvarohu, 150 g másla, 160 g cukru moučka, 2 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 250 g piškotů, 1 lžíce rumu, 3 lžíce uvařeného čaje, 200 g jahod

Máslo, tvaroh a moučkový cukr spolu smícháme do pěny. Želatinu rozpustíme ve vlažném mléce a pomalu přidáváme k tvarohu. Do dortové formy ukládáme na dno nahusto piškoty, čaj smícháme s rumem a polovinou směsi pokapeme piškoty. Na piškoty vylijeme...

Dlabaný dort

Dlabaný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 100 g loupaných mandlí, 100 g strouhanky, 3 lžíce mléka, 50 g Solamylu, 2 lžičky prášku do pečiva, čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky

Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, přidáme kypřící prášek a solamyl. Nakonec mléko a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě cca 50 min. na 170°C. Vychladlý d...

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

Vánoční ořechoví ježci

Vánoční ořechoví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 dkg hladké mouky, 200 dkg Hery, 50 dkg cukru krupice, 1 vejce, 1 hrneček vlašských ořechů

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Dozdobíme oči a čum...

Krabí salát s cibulí

Krabí salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabí tyčinky, 2 ks slepičí vejce natvrdo, 1/2 balení zakysané smetany, 1 ks cibule, šťáva z 1 kousku citrónu

Mírně rozmrzlé prsty rozmixujeme, přidáme vajíčka, smetanu, majolku a citron. šťávu a cibuli. Necháme zchladit v ledničce. Chlebíčky zdobíme kousíčkem citrónu. Vhodné i pro krabí salát, spolu se zeleným listem salátu a kousíčkem citrónu to v průh...

Psí cukroví

Psí cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích jater, 0,5 kg ovesných vloček, 3 vejce, dle chuti troška majoránka, dle chuti kousek česnek

Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixuje na kaši. Tu následně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 20 min. na 2000C. Následně vykrajujeme dle fantazie a můžeme servírovat.

Čína podle Tatiany

Čína podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pleci nebo kýty (libové), 1 balení mražené čínské zeleninové směsi, 1,5 lžíce Solamylu, sezamový olej, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, sůl, čerstvá nať koriandru, čerstvá thajská bazalka, čerstvá nať petrželky

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodo...

Cuketový perník

Cuketový perník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrneky na jemno nakrájené cukety, 0,5 hrnku oleje, 1 lžíce kakaa, 1 vrchovatá lžíce pikantní marmelády, 1 lžička skořice, 1 kypřící prášek do perníku

Všechny suroviny smícháme a vzniklé hladké těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 - 25 minut. Zkoušíme špejlí a až se těsto nelepí, je hotovo. Upečený perník můžeme potřít marmeládou nebo jen cik ca...

Kotlety na víně

Kotlety na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně (kotlet), 2 lžíce oleje, 0,1 - 0,2 l červeného suchého vína, sůl, pepř

Omyté a osušené kotlety naklepeme a nejméně na hodinu naložíme do suchého červeného vína. Pak kotlety necháme okapat, osolíme a na oleji prudce orestujeme. Kotlety podlijeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti je osolíme, případně opepříme.

Kandované ovoce z cukety

Kandované ovoce z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká nebo 2 malé cukety, ovocný sirup dle potřeby

Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostky . Zalijeme je ovocným sirupem (lesní směs, pomerančový sirup apod.) a necháme projít varem. Nádobu s uvařenou cuketou necháme stát 24 hodin. Poté scedíme zbylou šťávu a cuketu sušíme v sušičce na ovoce. U...

Gurmánský sýrový salát

Gurmánský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fety nebo jiného ovčího sýra, 1 hlávkový salát, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 100 g hroznového vína, 2 cibule, olivy, 150 ml olivovového oleje, 150 ml malinonového nebo jiného ovocného octu, 1 svazek zelené petrželové natě, 1 lžička soli, mletý pepř

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky rozpůlíme a vybereme jádra. Ovčí s...

Pomazánka s uherákem

Pomazánka s uherákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg uheráku nebo jiného trvanlivého salámu, 20 dkg pomazánkového másla bez příchutě, 10 dkg měkkého smetanového sýra, 2 vejce natvrdo, pažitka dle chuti, sůl dle chuti

Uherák a vejce rozsekáme nadrobno, přidáme máslo, sýr, podle chuti pažitku, zamícháme a osolíme. Mažeme na pečivo a ozdobíme okurkou a paprikou.

Recept na pomerančový džus

Recept na pomerančový džus

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8,5 l vody, 2-3 pomeranče bez pecek, 0,5 kg pokrájené mrkve, 1 kg cukru, 5 dkg kyseliny citrónové

1,5 l vody, 2 - 3 pomeranče a 1/2 kg nakrájené mrkve povaříme v tlakovém hrnci 3/4 hodiny. Necháme vychladnout a dobře rozmixujeme. 7 l vody, 1 kg cukru a 5 dkg kyseliny citronové: cukr a kyselinu citronovou ve vodě rozpustíme. Spojíme to s džusem...

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou vcelku, 2 lžíce mandlových lupínků, 2 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce instantní jíšky nebo maizeny, 1 citrón, 2 limetky, 150 ml zeleninového bujónu, drcený barevný pepř, sůl, mandlový olej

Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stra...

Kapr na grilu s křenem

Kapr na grilu s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 4 dkg másla, citrónová šťáva, strouhaný křen, olivový olej, sůl, petrželka

Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme z každé strany asi 7 minut. Na talíři rybu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhan...

stránka: