Žraločí polévka

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 45min

Celkový čas

3h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

192 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme do světle hněda. Přidáme mléko, důkladně rozmícháme a vlijeme do polévky. Důkladně promícháme a necháme projít varem. Nakonec očistíme maso od kůže, kostí a přidáme do polévky. Podáváme se smaženými kostičkami z pečiva (viz související recepty).

Tip k receptu

Polévku můžeme ozdobit šlehačkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.