Žraločí polévka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
2h 45min
Celkový čas
3h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
192
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme do světle hněda. Přidáme mléko, důkladně rozmícháme a vlijeme do polévky. Důkladně promícháme a necháme projít varem. Nakonec očistíme maso od kůže, kostí a přidáme do polévky. Podáváme se smaženými kostičkami z pečiva (viz související recepty).
Tip k receptu
Polévku můžeme ozdobit šlehačkou.
Milena18. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.