Kachna v zázvorové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
736
kalorií
0.0g
cukrů
70.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, propícháme vidličkou a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme máslo, vodu a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté prsíčka obrátíme, teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 20-30 minut. Po celou dobu pečení maso co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Mezitím si ze zeleninového bujónu, česneku, citrónu, pomeranče, oleje, sojové omáčky, zázvoru, solamylu, cukru, chilli koření a soli připravíme zázvorovou omáčku (viz související recepty). Před podáváním maso nakrájíme na silnější plátky a polijeme zázvorovou omáčkou. Podáváme se zeleninou a můžeme dozdobit kopečkem smetany.
Milena17. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.