Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 56

Nadívaní pstruzi krevetami a s mandlemi

Nadívaní pstruzi krevetami a s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 očištění a vykuchaní pstruzi, 100 g mandlových vloček, 120 g oloupaných krevet, 4 lžíce nasekané petržele, 2 limety, 1 červená cibule, 200 ml bílého vína, sůl, 100 g másla

Na pánvi opražíme mandlové vločky do světle hněda. Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny dáme očištěné a na tenké plátk...

Pstruzi s olivami a oříšky

Pstruzi s olivami a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykuchaní pstruzi, 4 lžíce olivového oleje, 1 balení černých oliv, 100 g vlašských ořechů, sůl, pepř, 100 ml červeného vína

Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme, opepříme dle chuti zvenčí i uvnitř a dáme do zapékací mísy. Posypeme nakrájenými olivami a nesekanými oříšky. Zali...

Ledový čokoládový dort s oříšky

Ledový čokoládový dort s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

380 g cukru moučky, 360 g vlašských ořechů, 9 vaječných bílků, 4 lžíce vody, 4 vejce, 120 g cukru krystalu, 40 g hladké mouky, 170 g másla, 200 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 sáček želatiny, 4 lžíce granka, 100 ml čokoládové polevy, 50 ml bílé čokoládové polevy

Dortovou formu o průměru 23 cm dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a vlijeme Italskou pěnu s oříšky, kterou jsme si připravili z 280 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 4 vaječných bílků a vody (viz související recepty). Dáme pé...

Kachna v zázvorové omáčce

Kachna v zázvorové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g másla, 100 ml vody, 200 ml zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 1 pomeranč, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 1 lžíce solamylu, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky chilli koření, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, propícháme vidličkou a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme máslo, vodu a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté prsíčka obrátíme, teplotu sní...

Tasmánská kachní prsíčka

Tasmánská kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g sušených švestek, 1,2 l vody, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 100 ml červeného vína, pepř, 1 lžíce sezamu, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme olej, víno, ocet a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím do vody dáme švestky, citrónovou...

Sójové kuličky s mandlemi

Sójové kuličky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g suché soji, 150 g mandlí, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, sůl

Sóju přes noc namočíme do vody, propláchneme a scedíme. Sóju dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme do měkka asi 3 hodiny a poté scedíme. Sóju, mandle, cibuli a sojovou omáčku rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme vejce, mouku, strou...

Losos po italsku

Losos po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g strouhanky, 50 g vlašských ořechů, 2 citróny, 4 plátky lososa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pálivé mleté papriky, sůl

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Poté plátky osolíme dle chuti. Rozehřejeme máslo, sejmeme z plamene a přidáme strouhanku, nasekané ořechy, kůru a šťávu z 1 citrónu. Důkladně promícháme a v takto vzniklé směsi...

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 250 g cherry rajčátek, 1 balení černých vypeckovaných oliv, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 plátky lososa, 12 sardelek (ančoviček), 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy

Fazolky očistíme, odkrojíme konce a zbavíme vlákna. Dáme vařit na 6 minut do osolené vroucí vody a scedíme. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme citrónovou šťávou. Smažíme 5-...

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky

Grapefruit rozpůlíme, vymačkáme šťávu a vydlabeme vnitřky půlek. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme grapefruitovou šťávou. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme plátky losos...

Pečený losos s černými olivami

Pečený losos s černými olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g plátků lososa, 2 balení černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce nasekané petržele, 4 jarní cibulky, 1 cibule, 1 lžička mletého koriandru

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, vypeckované a nadrobno nakrájené olivy. Vše smažíme do měkka. Přidáme rajčatový protlak, koria...

Míchaná vejce s uzeným lososem

Míchaná vejce s uzeným lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g uzeného lososa, 12 vejcí, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek pažitky, kopr na ozdobu

Rozehřejeme olej a přidáme vejce, které smažíme za stálého míchání 5-10 minut. Přidáme nakrájeného uzeného lososa, sůl dle chuti a ještě chvíli smažíme. Sejmeme z plamene, přidáme nasekanou pažitku, ozdobíme koprem a podáváme.

Lehké kuře se sezamovými semínky

Lehké kuře se sezamovými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 2 různobarevné papriky, 1 menší pórek, špetka soli, 1/2 lžičky zázvoru, 4 lžíce bílého vína, hrst sezamových semínek, 2 lžíce vody, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžičky olivového oleje, 1 lžička solamylu

Kuřecí plátky, kousky či nudličky necháme cca hodinu marinovat v chladu v marinádě ze sojové omáčky, olivového oleje a vody. Mezitím si připravíme zeleninu: pórek, papriku nakrájíme na tenké nudličky. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme zelenin...

Grilovaný svíčkový steak

Grilovaný svíčkový steak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 100 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, 5 citrónů, 1 lžíce grilovacího koření

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 1 cm plátky. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky dáme do mísy, zalijeme olejem a necháme minimálně 10 hodin odležet v lednici. Maso gril...

Plněná vepřová svíčková

Plněná vepřová svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové svíčkové, 2 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř, 2 menší cibule, 200 g anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžička kmínu, 200 ml vody

Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme na plát. Poté osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nakrájenou cibulí na kolečka a nakrájeným česnekem na plátky. Přidáme anglickou slaninu a plátek masa smotáme, ovážeme nití, posypeme kmínem a na prudko...

Zmrzlina z černého rybízu

Zmrzlina z černého rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vody, 250 g cukru krystalu, 600 g črného rybízu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Vodu smícháme s cukrem a vanilkou. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vzniklý sirup necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme černý rybíz, propasírujeme sítem a přidáme do vychladnutého sirupu. Nakonec opatrně vmí...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Zmrzlina z bílé čokolády

Zmrzlina z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krystalu, 4 lžíce sušeného mléka, 5 vaječných žloutků, 200 g bílé čokolády

Mléko, sušené mléko a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a důkladně mícháme, dok...

Hrušková polévka

Hrušková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 4 hrušky, 200 ml mléka, 200 ml zeleninového bujónu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, pepř, 150 g plísňového sýru

Hrušky oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřince. Na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené hrušky, bujón a mléko. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou. Přidáme sýr, papriku, pepř a sůl dle chuti. Polévku ...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Pošírované hrušky ve víně

Pošírované hrušky ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 500 g cukru krystalu, 4 hrušky, 1 lžička mleté skořice

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Víno smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme...

Pošírované hrušky s čokoládou

Pošírované hrušky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 2 lžíce citrónové šťávy, 300 g cukru krystalu, 1 lžička mleté skořice, 1 l vody, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 250 g čokolády na vaření

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Vodu smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme ...

Pečení holubi po sečuánsku

Pečení holubi po sečuánsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 holuby, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžička chilli koření, 5 červených čili papriček, 5 zelených čili papriček, 2 cibule

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zobáky důkladně vydrhneme. Poté je osolíme, posypeme chilli kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo, nakrájené cibule a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté...

Pečení holubi se slaninou

Pečení holubi se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 holuby, 210 g slaniny, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 6 stroužků česneku

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do břišní dutiny dáme slaninu a česnek. Poté je osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté ...

Smetanový dip s žampiony

Smetanový dip s žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 200 g žampionů, 250 ml husté smetany, 1 lžička mletého kmínu

Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, očištěné a nadrobno nakrájené žampiony. Smažíme asi 5 minut dozlatova. Scedíme přebytečnou vodu a smícháme se smetanou. Při podávání můžeme ozdobit nasekanou...

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml husté smetany, 1 svazek pažitky, 10 stroužků česneku, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky octa, pepř

Důkladně promícháme smetanu, olej, ocet, nasekanou pažitku a prolisovaný česnek. Ochutíme pepřem a solí dle chuti. Podáváme s čerstvou zeleninou.

stránka: