Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bažant s jablky

Bažant s jablky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
700 kalorií 0.0g cukrů 64.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Bažanta omyjeme, raději naporcuje (zkrátíme tím dobu přípravy) a prošpikujeme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi s poklicí. Porce bažanta řádně nasolíme, opepříme a vložíme na pánev se slaninou. Ze všech stran krátce osmažíme, mírně podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut.
Mezitím si v pekáčku rozpustíme máslo, pak vložíme předdušeného bažanta, zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a vložíme k masu. Pečeme dozlatova, během pečení hojně poléváme.


Zuzana Mellenová

03. 06. 2009, Recept navštíven: 3013x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře