Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bažant s jablky

Bažant s jablky
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 30min , porce

700 kalorií, 0.0g cukrů, 64.0g tuků, 30.0g bílkovin

Příprava

Bažanta omyjeme, raději naporcuje (zkrátíme tím dobu přípravy) a prošpikujeme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi s poklicí. Porce bažanta řádně nasolíme, opepříme a vložíme na pánev se slaninou. Ze všech stran krátce osmažíme, mírně podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut.
Mezitím si v pekáčku rozpustíme máslo, pak vložíme předdušeného bažanta, zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a vložíme k masu. Pečeme dozlatova, během pečení hojně poléváme.

Zuzana Mellenová

03. 06. 2009, Recept navštíven: 2821x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bažant s jablky

Bažant s jablky

Bažanta omyjeme, raději naporcuje (zkrátíme tím dobu přípravy) a prošpikujeme proužky slaniny. Část slaniny...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bažant s jablky Link-arrow
Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb.s_-_du%c5%a1en%c3%a9_zel%c3%ad_na_kyselo

Dušené zelí na kyselo

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidám...

Thumb

Dvakrát pečené brambory

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stu...

Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb

Chlupaté knedlíky

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme...

Thumb

Obyčejné bramborové knedlíky

Neoloupané brambory uvaříme. Necháme trochu vychladnout a nastrouháme na jemno. Smícháme se solí, vejci, mo...

Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb.zel%c3%ad_z_%c4%8dech

Zelí z Čech

Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vložíme ...

Thumb

Zelí z Moravy s bramborami

Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kmín a na ...


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře