Bažant s jablky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
700
kalorií
0.0g
cukrů
64.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Bažanta omyjeme, raději naporcuje (zkrátíme tím dobu přípravy) a prošpikujeme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi s poklicí. Porce bažanta řádně nasolíme, opepříme a vložíme na pánev se slaninou. Ze všech stran krátce osmažíme, mírně podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut.
Mezitím si v pekáčku rozpustíme máslo, pak vložíme předdušeného bažanta, zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem. Jablka nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a vložíme k masu. Pečeme dozlatova, během pečení hojně poléváme.
03. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.