Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 176

Jablka ve sněhové závěji

Jablka ve sněhové závěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 2 lžíce borůvkové marmelády, 2 lžíce mletých vlašských ořechů, 10 ks piškotů dětských, 1 lžička rumu, 1 lžička másla, 10 lžic vody, 250 g moučkového cukru, 3 ks bílků

Dětské piškoty si nastrouháme, přidáme mleté ořechy, borůvkovou marmeládu, rum a promícháme. Jablka oloupeme, omyjeme, vyjmeme jádřince a otvor po vyjmutí jádřince naplníme ořechovou směsí. Vymažeme si máslem zapékací mísu, naklademe do ní naplněn...

Banánový krém

Banánový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 4 ks banánů, 100 g moučkového cukru, 10 lžic mléka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kandovaného ovoce, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh, banány, mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr dáme do mixéru a společně umixujeme. Krém nalijeme do sklenic, posypeme drobně nasekaným kandovaným ovocem a podáváme s piškoty.

Vynikající koláč

Vynikající koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/4 hrnečku hladké mouky, 1 a 1/2 hrnečku mletých lískových ořechů , 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice , 2 lžíce kakaa, 1 a 1/4 kostky Hery, 1 a 3/4 hrnečku cukru krystal, 3 vejce, 2 a 1/2 hrnečku strouhaných jablek, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 ml čokoládové polevy

Nastrúhané jablká pokvapkáme citrónovou šťavou. V mise zmiešame múku, mleté oriešky, prášok do pečiva, škoricu a kakao. Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom do peny. Potom postupne zašľaháme vajcia. Do vajcovej zmesi postupne zašľaháme múčnu zmes a var...

Koblihy do trouby

Koblihy do trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hladké mouky, 250 ml mléka, 1 ks vejce, 5 dkg pískového cukru, 5 dkg másla, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžíce rumu

Do mísy nebo domácí pekárny dáme mouku, žloutek, špetku soli, trochu rumu, část mléka, cukr a rozpuštěné máslo. V troše teplého, mírně přislazeného mléka necháme mírně vykynout droždí, přidáme do těsta a důkladně vymícháme a necháme vykynout. ...

Placky z fazolí

Placky z fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uvařených fazolí, 300 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 čokoláda na vaření, 100 g másla

Do moučkového cukru přidáme trochu vody a povaříme, poté přidáme prolisované fazole, vanilkový cukr, rum a vyšleháme hladkou hmotu. Z této hmoty poté tvoříme placky a necháme je vychladnout. Poté placky polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme si...

Dvojbarevný bochník

Dvojbarevný bochník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 2 hrnečky hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 250 g másla, 1 hrneček cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 hrneček mléko, 4 lžíce kakaa, špetka soli, 5 ks vajec

Maslo vyšľaháme so soľou, s kryštálovým a vanilkovým cukrom dopenista, potom po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme oba druhy múky s práškom do pečiva a dobre premiešame. Prilejeme mlieko a vypracujeme hladké cesto. Tretinu odoberieme a odložíme nabo...

Fazolová polévka  III., rychlá verze

Fazolová polévka III., rychlá verze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzené maso, 2 konzervy bílých fazolí ve slaném nálevu, 3 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, máslo na jíšku, hladká mouka na jíšku, voda

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a p...

Fazolová polévka  II.

Fazolová polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, 0,5 kg bílých malých fazolí, 4 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, voda

V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3...

Citrusový životabudič

Citrusový životabudič

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pomeranče, 1 citrón, 1 limeta, nastrouhaná kůra z limetky, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce vody

Pomeranče, grapefruit, citron a limetku příčně rozpůlíme. Z ovoce rozmačkáme šťávu. Šťávu z citrusů nalijeme do džbánu a smícháme s limetkovou kůrou. Přidáme 4 lžíce vody, cukr a dobře promícháme. Podáváme nejlépe ledově vychlazený.

Banánový koktejl s mangem

Banánový koktejl s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 1 na kolečka nakrájený banán, 150 ml polotučného mléka, 120 ml pomerančové šťávy, 2 lžičky limetkové šťávy, 2 lžíce mraženého vanilkového jogurtu

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky, nasekáme nahrubo a vložíme spolu s banánem do mixéru. Přidáme mléko, pomerančovou šťávu, cukr a mražený jogurt a mixujeme při nejvyšších otáčkách asi 30 vteřin nebo tak dlouho dokud není koktejl hladký a ...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jahod, 1 velký pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva z něj, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce cukru krystal, Na ozdobení: 4 malé jahody, 4 malé plátky pomeranče

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a jogurt. Všechny přísady rozmixujeme na jemné pyré. Stěny mixéru setřeme stěrkou. Směs ochutnáme a pokud je třeba, přidáme cukr. Pro ho...

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ze stopek obraného červeného rybízu, 125 g černého rybízu, 50 g cukru krystal, pomerančová šťáva

Ovoce s cukrem dáme do středně velkého hrnce. Za občasného míchání ho povaříme při mírné teplotě, až se cukr rozpustí. Ovoce změkne a pustí šťávu. Podle chuti ho dosladíme cukrem. Ovocnou směs propasírujeme skrz síto. Pro ostřejší chuť můžeme přid...

Brněnské řízky

Brněnské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky vepřové kýty, 1 lžička soli - spíš dle potřeby, 1 lžíce másla, 10 dkg libové šunky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 3 ks vajec, 2 hrnečky strouhanky - zase dle potřeby, 2 hrnečky hladké mouky, 5 lžic sádla - dle potřeby, 2 ks rajčat, paprika, citron....

Řízky posolíme a tence naklepeme. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout. Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs ...

 Rajčatová omáčka se šmakounem

Rajčatová omáčka se šmakounem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčatového protlaku, lžička tymiánu, špetka soli, lžička oregana, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 1 stroužek česneku, lžička olivového oleje, 40 g Eidamu (Edam)

Na pánvičce si necháme rozehřát olivový olej, na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené jarní cibulku a šmakouna, zalijeme je rajčatovým protlakem a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, tymiánem, or...

Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 ks kuřecích křídel, pikantní směs koření dle vlastního výběru, strouhanka

Křidélka očistíme od případných zbytků peří, omyjeme a osušíme. Posypeme a promneme je kořenící směsí dle vlastního výběru (např. ostrá grilovací apod.), naskládáme do mísy, přikryjeme potravinovou fólií a necháme odležet (nejlépe do druhého dne)....

Krupicová polévka

Krupicová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce jemné krupice, 2 lžíce másla, sůl, 1 vejce, Vegeta, 100 g hrášku, petrželová nať

V hrnci rozpustíme maslo,pridáme krupicu a opražíme ju.Vajce rozšlaháme,vylejeme na krupicu a rozmiešame. Zalejeme vodou,pridáme vegetu a soľ a chvíľu varíme.Potom pridáme hrášok,ak bude mäkký tak pridáme posekanú petržlenovú vňať.A polievka je z...

Zdravé slané sušenky

Zdravé slané sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldové mouky, 150 g žitné mouky, hrst lněného semínka, hrst sezamu, špetka soli, 200 g mrkve, lžíce olivového oleje, 1 vejce

Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání vody zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále si vyválíme z části těsta placku o tloušťce asi 3mm(pokud je uděláme tenčí, musíme péci kratší dob...

Hustá čočková polévka se smetanou

Hustá čočková polévka se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g čočky, 200 g hladké mouky, 1 lžíce másla, lžíce polévkového koření (Magi), špetka soli, 1 cibule, 300 g mrkve, balení zakysané smetany, lžíce majoránky

Čočku si necháme aspoň 2 hodiny před vařením namočenou(asi dvojnásobné množství vody než čočky), ve stejné vodě ji začneme vařit s celou oloupanou cibulí. Vaříme asi 10 minut a zatím si můžeme nakrájet mrkev na kousky(ale ne moc malé, aby se nám ...

Oranžová buchta

Oranžová buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 10 lžic oleje, 330 ml oranžové limonády (Mirinda, Fanta), Poleva: 100 g čokolády na vaření, 1 lžíce 100% ztuženého pokrmového tuku, cukrářské zdobení

Mouku, cukr, vejce, kypřící prášek a limonádu smícháme dohromady. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180 C asi 20 minut. Po upečení buchtu polijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili se 100 % tukem a posype...

Tvarohová buchta

Tvarohová buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, Nádivka: 750 g tvarohu v kostce, 3 vejce, 350 ml mléka, cukr krupice dle chuti, 2 lžíce rumu, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, citrónová kůra z 1 plodu, 200 g Hery na pokladení

Všechny suroviny na těsto promícháme v sypkou směs. Dále si připravíme nádivku: V míse šlehačem zpracujeme všechny ingredience do krémovité hmoty. Pekáč vyložíme papírem na pečení, rovnoměrně vsypeme polovinu těsta, na které pak nalijeme tvaroho...

Rozinkové pečivo

Rozinkové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 ks vajec, 2 ks žloutků, 3 lžíce rumu, 250 g másla, 1 balení rozinek

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, dále přidáme vejce, žloutky, hladkou mouku a uděláme těsto. Rozinky si namočíme do rumu a dáme odležet do druhého dne, těsto dáme též odležet do druhého dne. Poté rozinky nakrájíme na menší kousky,...

Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g strouhaných jablek, 200 g cukru moučka, 200 g dětské krupice, 3 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 125 g rozpuštěného másla, hrubá mouka na vysypání formy

Jablka s ostatními surovinami smícháme dohromady. Bábovkovou formu důkladně vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Upečenou bábovku necháme alespoň chvilku vychladnout. Potom ji výklopíme, polijeme zbytkem rozpuštěného másla a posyp...

Pudinkový mls

Pudinkový mls

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 piškotový dortový nízký korpus, ovocná marmeláda dle chuti, ovocný kompot - broskve, jahody, ananas podle potřeby, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300 ml mléka, 3 lžíce cukru

Z mléka, cukru a prášku uvaříme pudink. Korpus mírně pokropíme šťávou z kompotu, potřeme ho marmeládou a poklademe ovocem. Zalijeme ještě teplým pudinkem. Hotový dortík můžeme před podáváním ještě dozdobit šlehačkou. Případně můžeme přidat lentilk...

Piškotové pásky k čaji

Piškotové pásky k čaji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rumu, 1 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce hrubé mouky, 30 g mandlových plátků

Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme cukr, metličkou vmícháme žloutky, rum a mouku. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo. Je-li těsto řídké(měli jsme větší vejce), můžeme přidat lžičku mouky. Na menší plech vyložený pečícím papírem (nebo do peká...

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

stránka: