Koprovka podle Ondřeje

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

1472 kalorií
0.0g cukrů
85.0g tuků
145.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibližně 45 minut.
Jakmile máme maso uvařeno, pustíme se do omáčky. V kastolu rozehřejeme máslo a zaprášíme hladkou moukou. Vymícháme hladkou světlou jíšku a zalijeme litrem mléka a půl litrem vývaru z masa. Za stáleho míchání povaříme a těsně před bodem varu přilijeme smetanu ke šlehání. Pokud je třeba, dosolíme. Necháme projít varem a přidáme na jemno nasekaný kopr. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, cukr a ocet. Ochutnáme a dle své chuti přidáme cukr nebo ocet.

přidejte na:
Sonia005

20. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
koprovka je chutna

26. 12. 2016, 19:38

dušanka
velmi chutný recept na koprovku s hovädzím masom

05. 02. 2017, 13:36

palino
chutná koprovka

09. 11. 2017, 21:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.