Koprovka podle Ondřeje
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1472
kalorií
0.0g
cukrů
85.0g
tuků
145.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibližně 45 minut.
Jakmile máme maso uvařeno, pustíme se do omáčky. V kastolu rozehřejeme máslo a zaprášíme hladkou moukou. Vymícháme hladkou světlou jíšku a zalijeme litrem mléka a půl litrem vývaru z masa. Za stáleho míchání povaříme a těsně před bodem varu přilijeme smetanu ke šlehání. Pokud je třeba, dosolíme. Necháme projít varem a přidáme na jemno nasekaný kopr. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, cukr a ocet. Ochutnáme a dle své chuti přidáme cukr nebo ocet.
20. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.