Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Koprovka podle Ondřeje

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 55min
Nutriční hodnoty
1472 kalorií 0.0g cukrů 85.0g tuků 145.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibližně 45 minut.
Jakmile máme maso uvařeno, pustíme se do omáčky. V kastolu rozehřejeme máslo a zaprášíme hladkou moukou. Vymícháme hladkou světlou jíšku a zalijeme litrem mléka a půl litrem vývaru z masa. Za stáleho míchání povaříme a těsně před bodem varu přilijeme smetanu ke šlehání. Pokud je třeba, dosolíme. Necháme projít varem a přidáme na jemno nasekaný kopr. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, cukr a ocet. Ochutnáme a dle své chuti přidáme cukr nebo ocet.


Přidat na Pinterest
Sonia005

20. 06. 2011, Recept navštíven: 1485x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
koprovka je chutna

26. 12. 2016, 19:38

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept na koprovku s hovädzím masom

05. 02. 2017, 13:36

Přidat komentář

Facebook komentáře