Královská krkovička
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
3203
kalorií
12.0g
cukrů
274.0g
tuků
183.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli.
Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a uložíme do ledničky minimálně do druhého dne. Druhý den si očistíme žampiony a také je nakrájíme na tenké plátky. Vyndáme krkovičku a mezi jednotlivé plátky vložíme vždy po plátku sýra, po plátku uzeného masa a po pár plátcích žampionů. Pokud nám zbyla marináda, potřeme s ní krkovičku, jinak ji potřeme olejem a zabalenou v alobalu pečeme při 200 stupních asi tak 1,5 - 2 hodiny. Posledních 15 minut dopékáme krkovičku odkrytou, aby získala pěknou kůrčičku.
04. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.