Královská krkovička

Královská krkovička

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

3203 kalorií
12.0g cukrů
274.0g tuků
183.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli.
Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a uložíme do ledničky minimálně do druhého dne. Druhý den si očistíme žampiony a také je nakrájíme na tenké plátky. Vyndáme krkovičku a mezi jednotlivé plátky vložíme vždy po plátku sýra, po plátku uzeného masa a po pár plátcích žampionů. Pokud nám zbyla marináda, potřeme s ní krkovičku, jinak ji potřeme olejem a zabalenou v alobalu pečeme při 200 stupních asi tak 1,5 - 2 hodiny. Posledních 15 minut dopékáme krkovičku odkrytou, aby získala pěknou kůrčičku.

přidejte na:
Ajaja

04. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
dušanka
celkom chutné

24. 09. 2016, 17:04

Přidat komentář
je to hnusný

jindřich 15. 04. 2011, 16:45

Ajaja
gratuluji - jste první asi z tisícovky lidí, kterému tu nechutná :-)))

Ajaja 16. 04. 2011, 06:21

Výborné

jana 12. 12. 2014, 22:09

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.