Křehký jablkovec
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
600
kalorií
2.0g
cukrů
25.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto, které nesolíme ani nesladíme. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a z nich pak vyválíme obdélníky. Jeden vyválený plát přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech. Jablka zbavíme slupek a jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Naneseme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Potom je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propíchneme vidličkou. Jablkovec pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a podle chuti zdobíme šlehačkou a mátou.
Jiřulka15. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.