Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Křehký jablkovec

Křehký jablkovec

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 35min
Nutriční hodnoty
600 kalorií 2.0g cukrů 25.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto, které nesolíme ani nesladíme. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a z nich pak vyválíme obdélníky. Jeden vyválený plát přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech. Jablka zbavíme slupek a jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Naneseme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Potom je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propíchneme vidličkou. Jablkovec pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a podle chuti zdobíme šlehačkou a mátou.


Jiřulka

15. 12. 2009, Recept navštíven: 3070x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to jeden z dobrých receptov na jablkový koláč

20. 11. 2016, 19:24

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý jablkáč

02. 09. 2017, 19:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný jablkovec

02. 09. 2017, 19:45

Přidat komentář

Facebook komentáře