
Křehký jablkovec
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto, které nesolíme ani nesladíme. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a z nich pak vyválíme obdélníky. Jeden vyválený plát přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech. Jablka zbavíme slupek a jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Naneseme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Potom je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propíchneme vidličkou. Jablkovec pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a podle chuti zdobíme šlehačkou a mátou.
Jiřulka15. 12. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 20. 11. 2016, 19:24

palino 02. 09. 2017, 19:10

Svetlana 02. 09. 2017, 19:45

katka16031 07. 07. 2019, 18:27