Kuřecí krém s chřestem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
804
kalorií
0.0g
cukrů
51.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Maso z uvařeného kuřete obereme a roztrháme. Chřest očistíme a nakrájíme. Očistěná játra zakápneme brandy a necháme marinovat. Na části másla osmahneme nadrobno nakrájené šalotky do sklovata, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme chladným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 15 minut. Ochutíme solí, muškátovým oříškem, citronovou kůrou i šťávou, zjemníme smetanou.
Vložíme chřest (bez hlaviček, ty použijeme až při servírování). Ještě 5 minut provaříme. Těsně před podáváním opečeme játra na másle a spolu s hlavičkami chřestu vkládáme přímo do talíře, posypeme pažitkou.
Svetlana18. 06. 2019
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.