Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
7min

Celkový čas

22min

Porce


Nutriční hodnoty

465 kalorií
25.0g cukrů
43.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si marinádu. Smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citrónovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje. Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi 0,5 cm. Dáme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme v lednici aspoň 2 hodiny. Poté ho opečeme na pánvi nebo na grilu 2 minuty z každé strany. Připravíme si zálivku na salát. Zbylý olej vyšleháme s octem, osolíme a opepříme. Poté vmícháme parmazán. Kuřecí maso podáváme se salátem, přelité zálivkou a se skrojky citrónu.

Tip k receptu

Paillard je označení pro jídlo, jehož příprava je rychlá a základem jsou plátky masa.

přidejte na:
sonizna

27. 08. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobre spracovane kuracie masko
majka 21. 10. 2015, 20:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborné jedlo
palino 29. 10. 2015, 19:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
Svetlana 05. 01. 2016, 14:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí vyborne
hanka 16. 10. 2016, 19:53
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý dobrý recept
dušanka 15. 06. 2020, 02:20