Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
7min
Celkový čas
22min
Porce
Nutriční hodnoty
465
kalorií
25.0g
cukrů
43.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si marinádu. Smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citrónovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje. Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi 0,5 cm. Dáme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme v lednici aspoň 2 hodiny. Poté ho opečeme na pánvi nebo na grilu 2 minuty z každé strany. Připravíme si zálivku na salát. Zbylý olej vyšleháme s octem, osolíme a opepříme. Poté vmícháme parmazán. Kuřecí maso podáváme se salátem, přelité zálivkou a se skrojky citrónu.
Tip k receptu
Paillard je označení pro jídlo, jehož příprava je rychlá a základem jsou plátky masa.
sonizna27. 08. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.