Kuřecí prso v žampiónech
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
258
kalorií
3.0g
cukrů
14.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí prso omyjeme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a očištěné žampióny na plátky. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do červena, přidáme maso a žampióny. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a zvolna začínáme dusit. Maso i žampióny pustí šťávu, občas zamícháme. Po 15 minutách přidáme bujón, sójovou i worčesterovou omáčku a kečup. Dusíme celkem 30 minut, bez podlévání, maso i žampióny jsou již měkké. Ve studené vodě rozmícháme kukuřičný škrob a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a dle chuti dosolíme. Kuřecí prso v žampiónech podáváme s kari rýží, vařenou rýží, nebo těstovinami.
Tip k receptu
Můžeme přidat i trochu smetany.
JanaB16. 01. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.