Kuřecí prso v žampiónech
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prso omyjeme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a očištěné žampióny na plátky. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do červena, přidáme maso a žampióny. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a zvolna začínáme dusit. Maso i žampióny pustí šťávu, občas zamícháme. Po 15 minutách přidáme bujón, sójovou i worčesterovou omáčku a kečup. Dusíme celkem 30 minut, bez podlévání, maso i žampióny jsou již měkké. Ve studené vodě rozmícháme kukuřičný škrob a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a dle chuti dosolíme. Kuřecí prso v žampiónech podáváme s kari rýží, vařenou rýží, nebo těstovinami.
Tip k receptu
Můžeme přidat i trochu smetany.
JanaB16. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 14. 04. 2016, 09:41

dušanka 01. 02. 2017, 10:54

majka 06. 03. 2017, 20:42

hanka 24. 03. 2017, 14:33

katka16031 15. 11. 2017, 21:51