Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1620 kalorií
25.0g cukrů
25.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme na tukem vymazaný plech a kraje potřeme máslem nebo tukem. Umyté a okapané jahody rozložíme na koláč a posypeme drobenkou připravenou smíchaním moučkového cukru, hrubé mouky a hery /můžeme použít také máslo/.
Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Tip k receptu

Koláč je vynikajíci i s meruňkami, třešněmi, rybízem... Ovoce použijeme dle sezony.

přidejte na:
uschi3

29. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kysnutý koláč vyskúšaný, super dobrý

majka 17. 09. 2017, 17:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý koláč

palino 16. 11. 2017, 12:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

katka16031 31. 05. 2019, 14:57

Přidat komentář