Kynutý jahodový koláč s drobenkou
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1620
kalorií
25.0g
cukrů
25.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme na tukem vymazaný plech a kraje potřeme máslem nebo tukem. Umyté a okapané jahody rozložíme na koláč a posypeme drobenkou připravenou smíchaním moučkového cukru, hrubé mouky a hery /můžeme použít také máslo/.
Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.
Tip k receptu
Koláč je vynikajíci i s meruňkami, třešněmi, rybízem... Ovoce použijeme dle sezony.
uschi329. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.