Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Obtížnost

Čas přípravy

50min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1620 kalorií
25.0g cukrů
25.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme na tukem vymazaný plech a kraje potřeme máslem nebo tukem. Umyté a okapané jahody rozložíme na koláč a posypeme drobenkou připravenou smíchaním moučkového cukru, hrubé mouky a hery /můžeme použít také máslo/.
Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Tip k receptu

Koláč je vynikajíci i s meruňkami, třešněmi, rybízem... Ovoce použijeme dle sezony.

přidejte na:
Chybí obrázek

29. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
kysnutý koláč vyskúšaný, super dobrý

17. 09. 2017, 17:46

Chybí obrázek
velmi dobrý koláč

16. 11. 2017, 12:12

Chybí obrázek
dobrý recept

31. 05. 2019, 14:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.