Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1620 kalorií 25.0g cukrů 25.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme na tukem vymazaný plech a kraje potřeme máslem nebo tukem. Umyté a okapané jahody rozložíme na koláč a posypeme drobenkou připravenou smíchaním moučkového cukru, hrubé mouky a hery /můžeme použít také máslo/.
Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Koláč je vynikajíci i s meruňkami, třešněmi, rybízem... Ovoce použijeme dle sezony.


Přidat na Pinterest
uschi3

29. 04. 2010, Recept navštíven: 18109x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře