Lívanečky z cukety s malinovým přelivem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse rozšleháme vejce s mlékem, krupicovým cukrem a špetkou soli. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme oloupanou nastrouhanou cuketu. (Strouháme na velké slzy.)
Na lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky.
Tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem.
Pár malin si odložíme na ozdobu, ostatní propasírujeme přes cedník, abychom je zbavili semínek a smícháme je se zakysanou smetanou. Podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.
Lívanečky servírujeme tak, že na talířek dáme jeden lívanec, potřeme ho oslazeným tvarohem, přelijeme lžící malinové omáčky, položíme druhý lívanec, potřeme tvarohem, polijeme omáčkou, dáme třetí lívanec, potřeme tvarohem, polijeme a navrchu dozdobíme celými malinami.
Zbylou malinovou omáčku můžeme nalít i kolem lívanců.
29. 06. 2011
Sonia005 29. 06. 2011, 13:34