Lívanečky z cukety s malinovým přelivem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse rozšleháme vejce s mlékem, krupicovým cukrem a špetkou soli. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme oloupanou nastrouhanou cuketu (strouháme na velké slzy.) Na lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky.
Tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem. Pár malin si odložíme na ozdobu, ostatní propasírujeme přes cedník, abychom je zbavili semínek a smícháme je se zakysanou smetanou. Podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.
Lívanečky servírujeme tak, že na talířek dáme jeden lívanec, potřeme ho oslazeným tvarohem a přelijeme lžící malinové omáčky. Položíme druhý lívanec, potřeme tvarohem, polijeme omáčkou, přidáme třetí lívanec, potřeme tvarohem, polijeme a nahoře dozdobíme celými malinami. Zbylou malinovou omáčku můžeme nalít i kolem lívanců.
Angel 66629. 06. 2011