Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Maďarská slepičí polévka II.

Maďarská slepičí polévka II.

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1218 kalorií 5.0g cukrů 47.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Slepici dobře omyjeme a vložíme ji do vyššího hrnce, který naplníme studenou vodou. Když voda začne vřít, plamen zmírníme a vaříme dál, vytvařející pěnu však sbíráme. Žampiony očistíme a rozkrájíme. Rozkrájené houby vložíme do slepičího vývaru, přidáme mletou papriku a celý pepř. Na oleji osmahneme mrkev a také jí zamícháme do vývaru. Pak přilijeme rajčatovou šťávu a vše uvaříme do změknutí.
Z vody, mouky a vajec si připravíme tuhé těsto, které rozválíme na placku a tu rozkrájíme na tenké nudle. Uvaříme je v osolené vodě.
Měkké maso ze slepice obereme a rozkrájíme na malé kousky. Přidáme je k nudlím a houbám, to vše zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a znovu uvedeme do varu. Ale již nevaříme. Před podáváním dosolíme, dopepříme a pokud máme, můžeme posypat bylinkami.


Ellis

30. 06. 2011, Recept navštíven: 1507x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bezva polévka.
Přidané ingredience: špetka chilli a papriku si vozím z Maďarska

13. 02. 2013, 23:15

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá polievka

22. 05. 2016, 18:31

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polievka

11. 09. 2016, 17:52

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuco chutná polievka

11. 03. 2017, 20:58

Přidat komentář

Facebook komentáře