Maďarská slepičí polévka II.
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Slepici dobře omyjeme a vložíme ji do vyššího hrnce, který naplníme studenou vodou. Když voda začne vřít, plamen zmírníme a vaříme dál, vytvařející pěnu však sbíráme. Žampiony očistíme a rozkrájíme. Rozkrájené houby vložíme do slepičího vývaru, přidáme mletou papriku a celý pepř. Na oleji osmahneme mrkev a také jí zamícháme do vývaru. Pak přilijeme rajčatovou šťávu a vše uvaříme do změknutí.
Z vody, mouky a vajec si připravíme tuhé těsto, které rozválíme na placku a tu rozkrájíme na tenké nudle. Uvaříme je v osolené vodě.
Měkké maso ze slepice obereme a rozkrájíme na malé kousky. Přidáme je k nudlím a houbám, to vše zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek a znovu uvedeme do varu. Ale již nevaříme. Před podáváním dosolíme, dopepříme a pokud máme, můžeme posypat bylinkami.
30. 06. 2011