Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Moučník "Opilý František"

Moučník "Opilý František"

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
5088 kalorií 8.0g cukrů 320.0g tuků 63.0g bílkovin

Příprava

Z 20 dkg másla, 25 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa, naposledy vmícháme opatrně sníh z šesti bílků. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Upečený moučník potřeme meruňkovou marmeládou. Na ni dáme směs z ořechů, cukru a rumu. Nakonec potřeme čokoládovou polevou.


labe

15. 10. 2009, Recept navštíven: 8694x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na kolač je vyborný

26. 08. 2016, 19:45

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vynikajuci koláč

22. 01. 2017, 13:45

Přidat komentář
Thumb
Opilého Františka jsem dělala do práce, když jsem slavila 25 narozeniny. Recept jsem měla od kamarádky. No a už uplynulo dalších 25 let, za měsíc slavím 50, tak bych to mohla zopáknout, je moc dobrý.

Milada 12. 05. 2012, 15:02

Facebook komentáře