Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Moučník "Opilý František"

Moučník "Opilý František"
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 40min , porce

5088 kalorií, 8.0g cukrů, 320.0g tuků, 63.0g bílkovin

Příprava

Z 20 dkg másla, 25 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa, naposledy vmícháme opatrně sníh z šesti bílků. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Upečený moučník potřeme meruňkovou marmeládou. Na ni dáme směs z ořechů, cukru a rumu. Nakonec potřeme čokoládovou polevou.

labe

15. 10. 2009, Recept navštíven: 7819x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Moučník "Opilý František"

Moučník "Opilý František"

Z 20 dkg másla, 25 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do p...

Zobrazit všechny podobné recepty k Moučník "Opilý František" Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na kolač je vyborný

26. 08. 2016, 19:45

Přidat komentář
Thumb
Opilého Františka jsem dělala do práce, když jsem slavila 25 narozeniny. Recept jsem měla od kamarádky. No a už uplynulo dalších 25 let, za měsíc slavím 50, tak bych to mohla zopáknout, je moc dobrý.

Milada 12. 05. 2012, 15:02

Facebook komentáře