Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1056 kalorií 16.0g cukrů 13.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Plátky baklažánov obalíme v cestičku a vypražíme v oleji do ružova z oboch strán.
PLNKA: Cibuľu pokrájame a opražíme na masti, pridáme 500gr mletého mäsa, ochutíme soľou, korenim, cesnakom a troškou rozmarínu a opekáme.
Do vymasteného pekáča ukladáme postupne vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa. Poslednú vrstvu budú tvoriť baklažány (takto naukladáme asi 3 vrstvy baklažánov a 2 vrstvy mäsa). Zalejeme šťavou z 500 gr paradajok. Pečieme asi 30-40 minút. V stredne vyhriatej rúre.

Bulb Tip k receptu

K Balkanskej musake podávame čerstvý zeleninový šalát.


Jozef

04. 12. 2011, Recept navštíven: 2250x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný nákyp

04. 10. 2015, 17:17

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná musaka

25. 10. 2015, 20:34

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skúsim to urobit

10. 11. 2015, 11:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci recept

13. 05. 2016, 09:12

Přidat komentář

Facebook komentáře