Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1056 kalorií
16.0g cukrů
13.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Plátky baklažánov obalíme v cestičku a vypražíme v oleji do ružova z oboch strán.
PLNKA: Cibuľu pokrájame a opražíme na masti, pridáme 500gr mletého mäsa, ochutíme soľou, korenim, cesnakom a troškou rozmarínu a opekáme.
Do vymasteného pekáča ukladáme postupne vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa. Poslednú vrstvu budú tvoriť baklažány (takto naukladáme asi 3 vrstvy baklažánov a 2 vrstvy mäsa). Zalejeme šťavou z 500 gr paradajok. Pečieme asi 30-40 minút. V stredne vyhriatej rúre.

Tip k receptu

K Balkanskej musake podávame čerstvý zeleninový šalát.

přidejte na:
Jozef

04. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný nákyp

katka16031 04. 10. 2015, 17:17

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborná musaka

palino 25. 10. 2015, 20:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skúsim to urobit

majka 10. 11. 2015, 11:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept

Svetlana 13. 05. 2016, 09:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento nákyp je chuťovo dobrý

dušanka 26. 03. 2019, 12:31

Přidat komentář