Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1056 kalorií
16.0g cukrů
13.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Plátky baklažánov obalíme v cestičku a vypražíme v oleji do ružova z oboch strán.
PLNKA: Cibuľu pokrájame a opražíme na masti, pridáme 500gr mletého mäsa, ochutíme soľou, korenim, cesnakom a troškou rozmarínu a opekáme.
Do vymasteného pekáča ukladáme postupne vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa. Poslednú vrstvu budú tvoriť baklažány (takto naukladáme asi 3 vrstvy baklažánov a 2 vrstvy mäsa). Zalejeme šťavou z 500 gr paradajok. Pečieme asi 30-40 minút. V stredne vyhriatej rúre.

Tip k receptu

K Balkanskej musake podávame čerstvý zeleninový šalát.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
výborný nákyp

04. 10. 2015, 17:17

Chybí obrázek
vyborná musaka

25. 10. 2015, 20:34

Chybí obrázek
skúsim to urobit

10. 11. 2015, 11:09

Chybí obrázek
vynikajuci recept

13. 05. 2016, 09:12

Chybí obrázek
tento nákyp je chuťovo dobrý

26. 03. 2019, 12:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.