Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

1056 kalorií, 16.0g cukrů, 13.0g tuků, 33.0g bílkovin

Příprava

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Plátky baklažánov obalíme v cestičku a vypražíme v oleji do ružova z oboch strán.
PLNKA: Cibuľu pokrájame a opražíme na masti, pridáme 500gr mletého mäsa, ochutíme soľou, korenim, cesnakom a troškou rozmarínu a opekáme.
Do vymasteného pekáča ukladáme postupne vrstvu baklažánov a vrstvu mäsa. Poslednú vrstvu budú tvoriť baklažány (takto naukladáme asi 3 vrstvy baklažánov a 2 vrstvy mäsa). Zalejeme šťavou z 500 gr paradajok. Pečieme asi 30-40 minút. V stredne vyhriatej rúre.

Bulb Tip k receptu

K Balkanskej musake podávame čerstvý zeleninový šalát.

Jozef

04. 12. 2011, Recept navštíven: 2116x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 min...

Zobrazit všechny podobné recepty k Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka) Link-arrow
Thumb

Okurkový salát s rajčaty

Oloupeme okurky a nakrouháme na tenké plátky nebo nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kol...


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný nákyp

04. 10. 2015, 17:17

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná musaka

25. 10. 2015, 20:34

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skúsim to urobit

10. 11. 2015, 11:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci recept

13. 05. 2016, 09:12

Přidat komentář

Facebook komentáře