Netradiční koblížky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly kynutého těsta a vytvarujeme větší koblížky (kuličky), které dáme na 15 minut vykynout na pomoučený vál. Mezitím si v kastrolu rozpustíme tuk a postupně v něm smažíme nakynuté koblížky. Koblížky necháme vychladnout. Z 200 g másla, polohrubé mouky, cukru krupice, vanilkových cukrů a smetany ke šlehání si připravíme smetanový krém (viz související recepty). U vychladlých koblížků odřízneme asi ve 2/3 vršky. Na spodní části nastříkáme smetanový krém, přikryjeme vrchními díly a pocukrujeme.
Tip k receptu
Aby koblížky nebyly příliš mastné, přidáme při smažení do tuku oloupaný a na kolečka nakrájený brambor, který mastnotu z větší části pohltí.
Milena05. 06. 2009