Ořechové jemné pečivo
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
25min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
4632
kalorií
9.0g
cukrů
399.0g
tuků
78.0g
bílkovin
Příprava
Mouku s práškem do pečiva promícháme a přidáme studené nakrájené máslo a s moukou promícháme. Další ingredience se přidají a vypracuje se těsto, které se nechá v chladu odležet. Příprava krému: Máslo, cukr, vanilkový cukr a vodu povaříme a vmícháme oříšky a aroma a krátce necháme vychladnout. Těsto vyválíme na plech a potřeme marmeládou. Oříškový krém natřeme na těsto s marmeládou a pečeme cca 150°C cca 25 minut. Po upečení ihned krájíme např. do tvaru trojúhelníků a roh namočíme do čokoládové polevy.
kaccka12. 12. 2012
Ingredience
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 100 g másla
- 150 g másla (na krém)
- 150 g cukru (na krém)
- 150 g mletých lískových ořechů (krém)
- 150 g nastrouhaných vlašských ořechů (krém)
- čokoládová poleva na ozdobu
- 3 lžíce vody (krém)
- 4 lžíce meruňkové marmelády (krém)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 8 ml rumového aroma (krém)
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení vanilkového cukru (krém)
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.