Oříšková bábovka s opilým ovocem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
3817
kalorií
41.0g
cukrů
259.0g
tuků
67.0g
bílkovin
Příprava
S přípravou začneme den předem. Jablka i hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme 6 lžícemi rumu a dobře promícháme. Vložíme je do uzavíratelné nádoby a necháme v chladu marinovat do druhého dne.
V míse šleháme hodně změklou Heru s vejci a oběma cukry. Do našlehané směsi vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, 2 lžíce rumu, kakao, skořici a umleté oříšky.
Nakonec vmícháme rumové ovoce.
Těsto dáme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
Pečeme při 180°C asi 50-55 minut. Jestli je bábovka pečená zkusíme vpíchnutím špejle.
Hotovou bábovku necháme vyćhladnout a před podáváním pocukrujeme.
10. 01. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.