Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Oříšková bábovka s opilým ovocem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
3817 kalorií 41.0g cukrů 259.0g tuků 67.0g bílkovin

Příprava

S přípravou začneme den předem. Jablka i hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme 6 lžícemi rumu a dobře promícháme. Vložíme je do uzavíratelné nádoby a necháme v chladu marinovat do druhého dne.
V míse šleháme hodně změklou Heru s vejci a oběma cukry. Do našlehané směsi vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, 2 lžíce rumu, kakao, skořici a umleté oříšky.
Nakonec vmícháme rumové ovoce.
Těsto dáme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
Pečeme při 180°C asi 50-55 minut. Jestli je bábovka pečená zkusíme vpíchnutím špejle.
Hotovou bábovku necháme vyćhladnout a před podáváním pocukrujeme.


Přidat na Pinterest
Angel 666

10. 01. 2011, Recept navštíven: 3015x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zas trochu iná babovka, vyskúšam

04. 04. 2016, 10:35

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celko chuťovo zaujímava babovka

15. 11. 2016, 14:06

Přidat komentář

Facebook komentáře