Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Ostravský mletý řízek

Ostravský mletý řízek
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 35min , porce

548 kalorií, 1.0g cukrů, 2.0g tuků, 16.0g bílkovin

Příprava

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Poté maso umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně promícháme. Rukou tvoříme placky, které obalíme v hladké mouce, vejci, strouhance a na rozpáleném olivovém oleji smažíme dozlatova.

Beruska64

26. 12. 2009, Recept navštíven: 2681x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Ostravský mletý řízek

Ostravský mletý řízek

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Poté maso umeleme, přidáme nastrouh...

Zobrazit všechny podobné recepty k Ostravský mletý řízek Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobré, do strouhanky bych přidala ještě kukuřičné lupínky, řízek pak bude křupavější
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky

13. 03. 2014, 10:37

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom chutný mletý rezeň

18. 11. 2016, 20:52

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom chutny rezen

27. 11. 2016, 20:46

Přidat komentář
Roxana
Není to klasický Holadský řízek?

Roxana 26. 12. 2009, 16:46

Angel 666
Taky mi to tak připadá, jen je změna v tom muškátu :o(

Angel 666 26. 12. 2009, 22:57

Roxana
Jo, ten tam nedávám taky, ale možné je vše, že jo, akorát jsem nepochopila, proč se má maso na kostky nakrájené a osolené odležet, když se mele? To se spíš dělá, když už se pak rovnou připravuje. Je nějaký rozdíl mezi tím odleželým a mletým, hned zpracovaným?

Roxana 27. 12. 2009, 12:26

Angel 666
No, to mně jasné taky není, já bych spíš nechala odležet až tu hotovou syrovou směs se sýrem, aby se spojily pěkně ty chutě, ale to je asi právě ten rozdíl mezi holandským a ostravským řízkem.

Angel 666 27. 12. 2009, 19:52

Roxana
No právě...to je spíš odležet tak na grilování, no nevím. Furt ten rozdíl nechápu, protože se mi to lépe vstřebá do mletého když už, já to tedy smíchám na poslední chvíli, žádné ležení, já jsem kuchařka...a ten muškátový oříšek a květ mám děsně ráda, ale sem bych ho nějak asi nedala, mně to tam chuťově nesedí, no nejsem z Ostravy, tady se vaří zas jinak.

Roxana 27. 12. 2009, 21:45

Facebook komentáře