Chybějící obrázek

Ostravský mletý řízek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
30min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

548 kalorií
1.0g cukrů
2.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Poté maso umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně promícháme. Rukou tvoříme placky, které obalíme v hladké mouce, vejci, strouhance a na rozpáleném olivovém oleji smažíme dozlatova.

přidejte na:
Chybějící obrázek
Beruska64

26. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré, do strouhanky bych přidala ještě kukuřičné lupínky, řízek pak bude křupavější
Přidané ingredience: kukuřičné lupínky

planeta 13. 03. 2014, 10:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to celkom chutný mletý rezeň

hanka 18. 11. 2016, 20:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to celkom chutny rezen

katka16031 27. 11. 2016, 20:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rezeň mletý celkom dobré jedlo

majka 03. 03. 2017, 10:33

Přidat komentář
Roxana
Není to klasický Holadský řízek?

Roxana 26. 12. 2009, 16:46

Chybějící obrázek
Taky mi to tak připadá, jen je změna v tom muškátu :o(

Angel 666 26. 12. 2009, 22:57

Roxana
Jo, ten tam nedávám taky, ale možné je vše, že jo, akorát jsem nepochopila, proč se má maso na kostky nakrájené a osolené odležet, když se mele? To se spíš dělá, když už se pak rovnou připravuje. Je nějaký rozdíl mezi tím odleželým a mletým, hned zpracovaným?

Roxana 27. 12. 2009, 12:26

Chybějící obrázek
No, to mně jasné taky není, já bych spíš nechala odležet až tu hotovou syrovou směs se sýrem, aby se spojily pěkně ty chutě, ale to je asi právě ten rozdíl mezi holandským a ostravským řízkem.

Angel 666 27. 12. 2009, 19:52

Roxana
No právě...to je spíš odležet tak na grilování, no nevím. Furt ten rozdíl nechápu, protože se mi to lépe vstřebá do mletého když už, já to tedy smíchám na poslední chvíli, žádné ležení, já jsem kuchařka...a ten muškátový oříšek a květ mám děsně ráda, ale sem bych ho nějak asi nedala, mně to tam chuťově nesedí, no nejsem z Ostravy, tady se vaří zas jinak.

Roxana 27. 12. 2009, 21:45

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.