Ovocná kynutá roláda s pudinkem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
22min
Celkový čas
1h 22min
Porce
Nutriční hodnoty
3420
kalorií
0.0g
cukrů
155.0g
tuků
48.0g
bílkovin
Příprava
Z droždí, půl lžíce krystalového cukru a 1 dcl mléka připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme s kváskem, se žloutky, s moučkovým cukrem, olejem, s 1,5 dcl mléka a vypracujeme vláčné hladké těsto. Necháme vykynout. Mezitím ovoce dáme okapat a uvaříme hustý pudink z mléka, 3 lžic krystalového cukru a vanilkových prášků. Vychladíme. Vykynuté těsto vyválíme, posypeme mletými piškoty, pak rozložíme ovoce nakrájené na menší kousky, lžičkou rozetřeme pudink, roládu zavineme a přeložíme na tukem vymazaný plech. Pečeme při 180°C asi 22 minut. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.
Tip k receptu
Nemusíme použít vanilkový pudink, hodí se i čokoládový, jahodový.
uschi324. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.