Pappardelle z cizrny se ztraceným vejcem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1320
kalorií
2.0g
cukrů
110.0g
tuků
69.0g
bílkovin
Příprava
Mouku smícháme se dvěma vejci a jedním žloutkem. Přidáme dvě lžíce olivového oleje a připravíme tuhé těsto. To rozválíme v tenký plát a nakrájíme na široké nudle. Vaříme je 3 minuty v osolené vodě doměkka.
Lískové ořechy nasekáme nahrubo a opečeme je nasucho v pánvi. Poté přidáme olivový olej a smetanu a prohřejeme. Přidáme i těstoviny.
Zbylá čtyři vejce připravíme na ztraceno: v hlubokém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme ocet a uděláme vír. Do víru rozklepneme vejce a vařečkou ho obalujeme do kuličky. Vyjmeme a totéž uděláme s ostatními vejci.
Těstoviny podáváme s lískovými oříšky, ztraceným vejcem a posypané parmazánem.
Tip k receptu
Použít můžeme také pšeničnou mouku, klidně i celozrnnou. Postup je stejný.
sonizna20. 01. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.