Perník s vůní Vánoc

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

5068 kalorií
137.0g cukrů
86.0g tuků
104.0g bílkovin


Příprava

Na vál dáme mouku, sodu, kypřící prášek do perníku,vejce, cukr, 4 lžíce medu a perníkové koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme do chladu uležet.
Připravíme náplň: med nahřejeme, vmícháme rum, rozinky, najemno nasekané švestky a meruňky, okapanou a najemno nasekanou dýni a mleté ořechy a mandle.
Odpočinuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 1 cm, potřeme ji náplní a zavineme jako roládu. Vložíme do dobře tukem vymazané formy na chlebíček a dáme do trouby, vyhřáté na 180 stupnů Celsia. Pečeme asi 45-55 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je dost upečený, v opačném případě ještě chvíli dopečeme. Podáváme nakrájený na plátky.

Tip k receptu

Perník je nejlepší druhý den po upečení. Do náplně můžeme přidat i jiné sušené ovoce, nasekané na menší kousky, dobré jsou hrušky, broskve nebo brusinky. Důležitá je dýně, v perníku se skoro rozpeče, ale dodává moučníku vláčnost.

přidejte na:
Angel 666

14. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
formu vysypávám mletým kokosem
Přidané ingredience: kokos
planeta 02. 02. 2016, 16:50
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perník obsahuje vyborne suroviny, je velmi dobrý
palino 21. 11. 2016, 21:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perník určite na vianoce vyskúšam
katka16031 04. 11. 2019, 11:18