Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Perník s vůní Vánoc

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 5min , porce

5068 kalorií, 137.0g cukrů, 86.0g tuků, 104.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Na vál dáme mouku, sodu, kypřící prášek do perníku,vejce, cukr, 4 lžíce medu a perníkové koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme do chladu uležet.
Připravíme náplň: med nahřejeme, vmícháme rum, rozinky, najemno nasekané švestky a meruňky, okapanou a najemno nasekanou dýni a mleté ořechy a mandle.
Odpočinuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 1 cm, potřeme ji náplní a zavineme jako roládu. Vložíme do dobře tukem vymazané formy na chlebíček a dáme do trouby, vyhřáté na 180 stupnů Celsia. Pečeme asi 45-55 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je dost upečený, v opačném případě ještě chvíli dopečeme. Podáváme nakrájený na plátky.

Bulb Tip k receptu

Perník je nejlepší druhý den po upečení. Do náplně můžeme přidat i jiné sušené ovoce, nasekané na menší kousky, dobré jsou hrušky, broskve nebo brusinky. Důležitá je dýně, v perníku se skoro rozpeče, ale dodává moučníku vláčnost.

Angel 666

14. 12. 2009, Recept navštíven: 1809x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Perník s vůní Vánoc

Perník s vůní Vánoc

Na vál dáme mouku, sodu, kypřící prášek do perníku,vejce, cukr, 4 lžíce medu a perníkové koření. Ze všech s...

Zobrazit všechny podobné recepty k Perník s vůní Vánoc Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
formu vysypávám mletým kokosem
Přidané ingredience: kokos

02. 02. 2016, 15:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perník obsahuje vyborne suroviny, je velmi dobrý

21. 11. 2016, 20:40

Přidat komentář

Facebook komentáře