Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Perník s vůní Vánoc

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
5068 kalorií 137.0g cukrů 86.0g tuků 104.0g bílkovin

Příprava

Na vál dáme mouku, sodu, kypřící prášek do perníku,vejce, cukr, 4 lžíce medu a perníkové koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme do chladu uležet.
Připravíme náplň: med nahřejeme, vmícháme rum, rozinky, najemno nasekané švestky a meruňky, okapanou a najemno nasekanou dýni a mleté ořechy a mandle.
Odpočinuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 1 cm, potřeme ji náplní a zavineme jako roládu. Vložíme do dobře tukem vymazané formy na chlebíček a dáme do trouby, vyhřáté na 180 stupnů Celsia. Pečeme asi 45-55 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je dost upečený, v opačném případě ještě chvíli dopečeme. Podáváme nakrájený na plátky.

Bulb Tip k receptu

Perník je nejlepší druhý den po upečení. Do náplně můžeme přidat i jiné sušené ovoce, nasekané na menší kousky, dobré jsou hrušky, broskve nebo brusinky. Důležitá je dýně, v perníku se skoro rozpeče, ale dodává moučníku vláčnost.


Přidat na Pinterest
Angel 666

14. 12. 2009, Recept navštíven: 2009x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
formu vysypávám mletým kokosem
Přidané ingredience: kokos

02. 02. 2016, 15:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perník obsahuje vyborne suroviny, je velmi dobrý

21. 11. 2016, 20:40

Přidat komentář

Facebook komentáře