Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pizza na plech

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 15min
Nutriční hodnoty
3480 kalorií 24.0g cukrů 194.0g tuků 117.0g bílkovin

Příprava

Do mísy dáme mouku, olej, žloutek a trochu soli. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, kávovou lžičku cukru, rozdrobené droždí. Zamícháme a necháme stát asi 5 minut. Po té
přelijeme obsah malé misky do mísy, kde máme mouku a další ingredience. Vypracujeme těsto a necháme minimálně 30 minut kynout. Je dobré zamíchat v míse a pak vypracovat těsto na vále.
Po vykynutí vyválíme placku a dáme na vymazaný plech. Potřeme kečupem a posypeme hustě ostatními přísadami. Množství zeleniny a salámu si každý může určit dle vlastní chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 25 minut.


Přidat na Pinterest
labe

05. 09. 2009, Recept navštíven: 7792x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
davam syr hned na kecup a pak zeleninu a pak teprve salam a anglickou, pze se dobre vyskvari a pusi stavu...vyborne jako z pizzerky :-)

Vlaďka 05. 09. 2009, 11:06

Thumb
Na pizzu nikdy nepatří kečup a těsto se nezadělává mlékem.

Jarka 11. 11. 2009, 00:38

labe
Je to recept,který je odzkoušený. Nikde není psané,že ho musíte použít!Dělám podle něho pizzu už moc dlouho a všem chutná.

labe 11. 11. 2009, 14:21

Hanca333
Tak těsto děláme trošičku jinak, ale to neva...a dáváme kečup, cibuli, šunku nebo jiný měkký salám nastrouhaný nahrubo,papriku a sýr nastrouhaný nahrubo. A je to ňamka... A každé kynuté těsto se zadělává s mlékem

Hanca333 01. 02. 2010, 16:13

veerac
To neni pravda, kynuté těsto se zadělává vodou (pizza) a koláče kombinuji mléko napůl se sodovkou. Jsou více nadýchanější. Určitě zkuzte nahradit mléko vodou u pizzy a uvidíte, že to fakt funguje. Jinak také kombinuji u pizzy rajský protlak s kečupem.

veerac 25. 06. 2010, 21:19

labe
Proti gustu..... Nám chutná tak,jak jsem popsala!

labe 25. 06. 2010, 22:06

veerac
To vám nikdo nebere, ale kdo to nezkusí jinak, těžko může posoudit, co je chutnější. Stejný recept a přesto může chutnat jinak.

veerac 26. 06. 2010, 19:32

Facebook komentáře