Plněný celer se žampióny
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
1000
kalorií
0.0g
cukrů
97.0g
tuků
27.0g
bílkovin
Příprava
Celer okrájíme, omyjeme a vložíme do studené osolené vody s citrónovou šťávou. Povaříme zhruba 20 minut. Celer pak vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a na tenké plátky pokrájené žampióny. Krátce vše podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi. Tou pak plníme bulvy. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme ještě asi 20 minut. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou
Jiřulka02. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.