Plněný celer se žampióny

Plněný celer se žampióny

Obtížnost

Čas přípravy

50min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

1000 kalorií
0.0g cukrů
97.0g tuků
27.0g bílkovin


Příprava

Celer okrájíme, omyjeme a vložíme do studené osolené vody s citrónovou šťávou. Povaříme zhruba 20 minut. Celer pak vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a na tenké plátky pokrájené žampióny. Krátce vše podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi. Tou pak plníme bulvy. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme ještě asi 20 minut. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou

přidejte na:
Jiřulka

02. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
dobrý recept

04. 10. 2016, 19:28

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.