Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1488 kalorií
2.0g cukrů
55.0g tuků
42.0g bílkovin


Příprava

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo.
Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15 minut uležet.
Mezitím si anglickou slaninu a červenou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na pánvi. Necháme mírně vychladnout a slijeme tuk.
Těsto si vyndáme z lednice a rozválíme si jej na velký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, kterou jsme si předtím vymazali.
Na těsto ve formě rozprostřeme anglickou slaninu s cibulí a posypeme nastrouhaným sýrem.
V míse si rozšleháme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a smetanu. Touto směsí přelijeme koláč a dáme do trouby na 180°C péct asi na 30 minut.

Tip k receptu

Jako náplň můžeme zvolit cokoliv, jarní cibulku, hermelín, nebo pouze zeleninu.

přidejte na:
Sonia005

26. 10. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný slaný koláč

30. 01. 2016, 15:12

Chybí obrázek
dobrý recept na slaný koláč

30. 01. 2017, 11:26

Chybí obrázek
chuťovo výborný slaný koláč

04. 07. 2017, 07:54

Chybí obrázek
recept som vyskúšala, koláč chuti vyborne

27. 02. 2018, 18:44

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.