Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1488 kalorií 2.0g cukrů 55.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo.
Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15 minut uležet.
Mezitím si anglickou slaninu a červenou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na pánvi. Necháme mírně vychladnout a slijeme tuk.
Těsto si vyndáme z lednice a rozválíme si jej na velký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, kterou jsme si předtím vymazali.
Na těsto ve formě rozprostřeme anglickou slaninu s cibulí a posypeme nastrouhaným sýrem.
V míse si rozšleháme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a smetanu. Touto směsí přelijeme koláč a dáme do trouby na 180°C péct asi na 30 minut.

Bulb Tip k receptu

Jako náplň můžeme zvolit cokoliv, jarní cibulku, hermelín, nebo pouze zeleninu.


Přidat na Pinterest
Sonia005

26. 10. 2011, Recept navštíven: 5317x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný slaný koláč

30. 01. 2016, 15:12

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept na slaný koláč

30. 01. 2017, 11:26

Přidat komentář

Facebook komentáře