Řapíkatý celer v šunce
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1732
kalorií
2.0g
cukrů
110.0g
tuků
94.0g
bílkovin
Příprava
Řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme, dáme okapat. V hrnku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a rozšleháme ji s mlékem a troškou vody. Povaříme, přidáme nastrouhaný sýr a sejmeme z ohně. Vejce rozšleháme se smetanou a zamícháme do omáčky, přidáme 4 lžíce krájené petrželky. Zapékací misku vymastíme a urovnáme do ní celer tak, aby byly oddělené 4 porce. Každou porci přikryjeme plátky šunky, přelijeme připravenou směsí, posypeme strouhankou a pečeme v troubě 20 minut.
karkolka12. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.