Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Chalupářská česneková polévka

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g strouhaného Chalupářského sýru, 2 lžíce nakládaných paprik, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce chilli majonézy, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky , 2 vejce

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužky ve skle). Vmícháme chilli majonézu, tatarku, papriku sladkou, pepř a prolisovaný česnek. Dobře promícháme.

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 papriky (kapie) červená a zelená, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžičky pepře, 1 klobása, 1 balení gulášové omáčky Maggi, špetka soli

Kostky masa opečeme s cibulí na oleji dozlatova, přidáme sůl, pepř, protlak, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přilijeme gulášovou omáčku (maggi) a lehce povaříme. Klobásu nařízneme po celé délce do hloubky asi 2 cm a nakrájíme na plátky. Zelenin...

Chalupářské roštěnky

Chalupářské roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 střední nebo větší cibule, 3 stroužky česneku, drcený pepř, sůl, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje

Maso umyjeme a osušíme. Zlehka naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s pepřem. Zprudka pečeme na oleji. Po cca 1 minutě z každé strany, roštěnky vyndáme a přidáme na pánev máslo. Na něm pak orestujeme cibulku a prolisovaný česnek. Zvolna p...

Chalupářká rozhůda

Chalupářká rozhůda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 150 g másla, 2 lžíce mléka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, špetka mleté papriky , lžíce pažitky, 1 svazek ředkviček, 1 lžíce kopru

Tvaroh vyšleháme s máslem a mlékem v hladký krém. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a podle chuti kmín, sůl, pepř a papriku. Ozdobíme plátky ředkvičky, pažitkou či koprem. Podáváme s vařenými bramborami.

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jater, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Do kastrolku dáme olej, máslo a cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme na kostky nakrájená játra a ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme a do výpeku dáme hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Dochutíme solí, ...

Chalupářský oukrop

Chalupářský oukrop

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 plátky veky nebo chleba, 30 g sádla (tuku), 4 stroužky česneku, 1/2 kostky masoxu, majoránka, sůl, pepř

Česnek rozetřeme se solí a dáme do 1,2 l vroucí vody. Přidáme masox, pepř, špetku majoránky a povaříme. Potom přidáme rozšlehaná vejce, která nalijeme přes vidličku do polévky a necháme srazit. Veku nakrájíme na kostičky, které na tuku osmažíme. ...

Chalupářská česneková polévka

Chalupářská česneková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 10 stroužků česneku, 2 brambory, 700 ml hovězího bujónu, 3 lžíce nasekané petrželové nati, sůl, 50 g másla, 1 dietní klobása, 1 hrst bílých fazolí

Na másle dozlatova osmažíme nahrubo nakrájené cibule. Přidáme bujón, nakrájenou klobásu, nakrájené brambory a fazole. Polévku přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Přidáme nasekanou petrželovou nať, rozetřený česnek a dochutíme solí.